Nehod přibylo, letos při nich ale nikdo nezemřel

Lucie Steklá 2018-05-14 11:43:48

Okres Louny (lus) Sto pět nehod se v dubnu stalo na silnicích okresu Louny. Naštěstí při nich nedošlo k žádnému úmrtí. Těžkému zranění se však nevyhnulo pět účastníků a dalších třicet utrpělo zranění lehké. Celková vyčíslená škoda karambolů vystoupala až na 5,6 milionu korun.

Policisté na místě dopravních nehod zjistili ve čtyřech případech u řidiče ovlivnění alkoholem. Nejpočetnější příčina kolizí byl opět způsob jízdy v 59 případech. V sedmnácti případech za střet nemohli řidiči, ale zvěř, která se jim připletla do cesty. Opomenutí přednosti v jízdě bylo na vině 13krát, nepřiměřená rychlost 9krát. Nesprávně načasované předjíždění se promítlo v sedmi kolizích.

Krátké ohlédnutí za minulým rokem nám poukazuje na to, že řidiči tehdy bourali častěji, 113krát. Vyšší počet střetů však neznamenal větší počet zranění. Dvacet jedna lidí utrpělo lehké zranění a jeden těžké. Bohužel se v dubnu minulého roku setkali i s jedním úmrtím. Škoda byla o něco vyšší 6,5 milionu korun. I v těchto případech vévodil nesprávný způsob jízdy jako důvod sedmapadesáti dopravních nehod.

Sice nám počet dubnových dopravních nehod za letošní rok ukazuje nižší číslo než v roce loňském, avšak pokud se podíváme do statistik na počty střetů už od začátku roku, je tomu naopak. Letos už se na lounském okrese přihodilo 437 dopravních nehod, kdežto v roce 2017 jich bylo 415. Potěšujícím ohlédnutím je, že letos na silnicích nezemřel v důsledku střetu žádný člověk. Kdežto v prvních čtyřech měsících loňského roku to byli tři lidé. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video