Projekt Lví stopa startuje v sobotu a hned zamíří na Lounsko, v neděli na Žatecko

Lucie Steklá 2018-05-24 12:52:00

V sobotu jeho trasa povede z Třeboce do Cítolib, odtud do Libčevsi a dále do Mostu, v neděli cyklisty zavede na Žatecko a zpět na Rakovnicko. Povede se zakreslit lva do mapy?S netradičním způsobem, jak si připomenout letošní sté výročí Československé republiky, přišla mladoboleslavská automobilka Škoda Auto. V rámci projektu Lví stopa se počítá se zapojením ambasadorů z řad sportovců a známých osobností jako např. nejúspěšnějším cyklistou paralympijské historie ČR a mistrem světa Jiřím Ježkem, olympioniky Dušanem Kožíškem, Vavřincem Hradílkem a dalšími. Na jednotlivých trasách se pak v roli aktivních účastníků objeví řada dalších českých olympioniků.Trasa Lví stopy přes Lounsko a Žatecko je v obrázku součástí "lví tlapy".

Lví stopa je netradiční projekt po trase dlouhé bezmála dva tisíce kilometrů. 

Všichni, kdo jezdí na kole, se budou moci od soboty 26. května zapojit do netradičního projektu, kdy svými koly a hlavně GPS přístroji vykreslí do mapy k 100. výročí české samostatnosti symbolického, i když malinko stylizovaného, dvouocasého lva. Na Lounsku to bude hned v den startu - v sobotu zhruba kolem třetí hodiny odpoledne. Připojit se k akci, ač jen na jednu trasu, se může na kole kdokoliv. 

Lví stopa startuje v sobotu v 9 hodin v městské části Podbaba v Praze a míří do Lidic (24,5 km). Start je od restaurace Na Břetislavce s Vávrou Hradílkem a Forrestem.  

Druhá trasa cyklisty zavede z Lidic do Lodenic (24,1 km). Dojezd zhruba v poledne. Odtud cesta povede do Třeboce na Rakovnicku. Tato třetí trasa dne měří 18,6 km a v Třeboci má být v jednu hodinu odpoledne. Další kilometry již povedou na Lounsko!!! Ve 14 hodin by Lví stopa měla dojet z Třeboce do Cítolib po trase dlouhé 18,5 km. Odtud po Lounsku pokračuje od 15 hodin směr Libčeves, kam má o 17,1 kilometrech dojet za hodinu. Tady se Lví stopa s Lounskem rozloučí a zamíří a Mostecko. Z Libčevsi odjedou cyklisté v 16 hodin, po hodině dorazí do Mostu (16,7 km) a za další hodinu do Vrskmaně (18,6 km). Tady sobotní trasa Lví stopy končí, pokračovat bude v sobotu, kdy z Mostecka zamíří přes Žatecko zpět na Rakovnicko. 

V neděli je start Lví stopy v osm ráno ve Vrskmani po trase 19,6 do Března, odtud v devět vyjíždí cyklisté do Žatce (16,5 km), z města chmele v 9.50 hodin vyrazí směr Sádek (14,9 km) a budou pokračovat do Kněževsi (15,3 km), Ryšína (21,8 km), Nižboru (24,8 km), Karlštejnu (19,2 km) a Hředlí(23,3 km), kde je cíl nedělní etapy. 

Cíl první části projektu Lví stopa je ve čtvrtek 7. června zpěv v Podbabě. 



Více o projektu Lví stopa na https://lvistopa.cz/

Když jsme přemýšleli, jak oslavit 100. výročí naší republiky, chtěli jsme od začátku, aby se do akce mohl zapojit úplně každý. A protože jsme chtěli všechny také pořádně rozhýbat, padla volba na kola - na velkou cyklistickou, výletní a poznávací akci. A bude to obrovská akce! Společně totiž nakreslíme svou jízdou obrovského českého dvouocasého lva přes celou republiku. Délka celé trasy je přes 2000 kilometrů," uvádějí organizátoři projektu. Ale žádný strach, rozhodně nemusíte zvládnout celou trasu sami. Na to máme profesionála! Silného Milana, chlapíka, který takové dlouhé jízdy jezdí pravidelně - Forresta. "My ostatní si můžeme vybrat třeba jen jednu ze sta připravených tras krásnou českou krajinou. Můžete se přidat už teď k Silnému Milanovi a nebo kdykoliv během léta až do konce září. Takže příroda, památky, zajímavosti, krásné výhledy do krajiny… ale to je jen začátek. Navíc budete moct vyhrát super ceny a užijete si spoustu zábavy, kterou jsme pro vás připravili. Vyndejte kolo z garáže a nebo si ho třeba půjčte, na téhle akci přece nesmíte chybět," dodávají. Lví stopa právě startuje!

Do Lví stopy se může zapojit ten, kdo vlastní některé zařízení, které dovede pomocí GPS zaznamenat ujetou trasu. Celý bezmála 2000kilometrový okruh je rozdělný na kratičké etapy mající kolem 20 kilometrů, jejichž zdolání trvá něco málo přes hodinu, avšak každý účastník samozřejmě si může ze lva ukrojit porci, jakou chce. Okruh vede elegantně po cyklotrasách a vybírá pro jezdce příjemný terén i prostředí. Některé úseky vedou po silnici, a tak jsou vhodné pro silniční kola, jiné po lesních cestách, kde se příjemně pojede na bajkách nebo gravelech. Výsledkem se stane největší GPS kresba na světě, podobné kratochvíle v poslední době příbývají na aplikaci strava, kdy cyklisté po velkoměstech "malují" nejroztodivnější obrazce. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video