Kulturní servis Žatecka, Lounska a Podbořanska

2018-05-25 10:55:00

Podívejte se na nabídku kulturních akcí v našem regionu...

ŽATECKO

PÁTEK 25. KVĚTNA

Digitální kino Žatec: Deadpool 2. Od 17.30 hod.

Solo: Star Wars Story 3D. Od 20 hod.

Městské divadlo Žatec: (Ne)bezpečná (ko)média - Divadlo AHA. Mediální výchova pro děti a mládež v kyberkostce. Od 8.30 a 10 hodin.

Žatec Kapucínský klášter: Jarní sborový koncert – přehlídka všech sborů ZUŠ Žatec. Od 18 hodin.

Liběšice u Žatce: Noc kostelů – výtvarná dílna a zábava pro děti, mládež i rodiče v areálu liběšické fary, výstava v kostele "Jak žije církev", mše svatá za náš kraj a jeho obyvatele, cestopisná přednáška s promítáním o Argentině, vlasti papeže Františka, na liběšické faře, závěrečná modlitba v kostele. Po celou dobu možnost občerstvení ve farním areálu a výstava fotografií ze života farnosti. 0d 16 do 22 hod.

Žatec, Tulipán: Hraje DJ Majkl. Od 21 hodin.

SOBOTA 26. KVĚTNA

Zámek Stekník: Jarní rytířské slavnosti v zámecké zahradě – součástí programu budou souboje a rytířská klání na koních, ukázky práce s koňmi, sokolník, dobové stánky a hry pro děti, včetně dětského turnaje na ponících, večer slavnostně ukončí ohňostroj. Vstupné dobrovolné. Pořádá sdružení S kopytem a zábavou – Saga Nepomyšl. Akci finančně podpořil Ústecký kraj. Od 10 hod.

Žatec, MŠ U Jezu: Jarní pochod – jarní procházka obohacená zajímavými úkoly a zakončená táborákem na školní zahradě. Od budovy U Mašinky. Od 10 hodin.

Žatec, Lidový dům: Běh Žatecké 11° – 10. ročník legendární akce. Začátek u Lidového domu od 11.45 hodin.

Žatec, náměstí Svobody: Putování 2018 aneb Korzování jako za starých dobrých časů – šestý ročník oblíbené akce nejen pro rodiny s dětmi, dobové kostýmy vítány! Od 14 hod.

Liběšice u Žatce: Dětský den – uvítací balíček, soutěže v parku, DJ Majkl, malování na obličej a tetování, skákací hrady, psí šampioni od Klímů, v 15 h pohádka, myslivci a střelnice, hasiči a pěna (17 h). Od 14 hod.

Žatec, workout hřiště u Slavoje: Oficiální otevření Street Workout hřiště v Žatci. Od 15 hod.

Žatec, areál 1. ZŠ P. Bezruče: Mongolsko očima Žatečanů – vyprávění Jana Mráze o Mongolsku. Venkovní hřiště u školy. Od 17 hod.

Žatec, regionální muzeum: Tri Martolod – ozvěny keltské hudby v námořnických zpěvech z Bretaně a pestrá směsice obdobně laděných autorských písní. Od 17 hod.

Žatec, Letní kino: Nabucco – v letním amfiteátru Žatec open air opera Giuseppe Verdi v podání souboru a orchestru Severočeského divadla Ústí nad Labem. Od 20.30 hod.

Žatec, Tulipán: Black & White. Od 21 hodin. 

NEDĚLE 27. KVĚTNA 

Digitální kino Žatec: Hledá se princezna. Od 15 hod.

Solo: Star Wars Story 3D. Od 17.30 hod.

Deadpool 2. Od 20 hodin.


LOUNSKO

PÁTEK 25. KVĚTNA

Kino Svět Louny: V husí kůži – 3D dabing. Také v sobotu a neděli. Od 15 hod.

Deadpool 2. Také v sobotu. Od 22 hod.

Kino Domoušice: Čertoviny. Od 18 hodin.

Městská knihovna Louny: Pasování čtenářů + Knihovna dětem. Od 8 do 12.30 hodin.

Bitozeves, kostel sv. Michaela Archanděla: Dopolední program pro školu a školku, od 14 h kostel otevřen k nahlédnutí, možnost zapálit svíčku za své blízké, výstava obrázků dětí, v 18 h zvonění zvonů.

Nehasice, kostel Narození Panny Marie: dopolední program pro děti, od 14 h kostel otevřen k nahlédnutí, představení Naučné stezky o Nehasicích, jejíž součástí je i kostel Narození Panny Marie, možnost zapálit svíčku za své blízké.

Jimlín, kaple sv. Josefa: Komentované prohlídky, od 20 h varhanní koncert. Od 18 hod.

Louny, kostel CČSH: Noc kostelů – zahájení zvoněním, vernisáž výstavy ZUŠ Louny, prázdninové varhany žáků ZUŠ Louny, soutěž pro děti, Češi a Němci před rokem 1918 a po něm, přednáška Jana Mareše, pěvecké vystoupení žáků ZUŠ, vracíme TGM do Loun, přednáška Vladimíra A. Honse, Křesťanské církve u nás (typologie, charakteristika), přednáška Heleny Smolové, koncert chrámového pěveckého sboru, gastronomické okénko. Od 16 hod.

Louny, chrám sv. Mikuláše: Vyzvánění zvonů, trubač z ochozu věže, koncert dětských pěveckých sborů Carmen, Notička a sólistů ZUŠ Louny, koncert sboru Kvítek Louny, přednáška Jaroslava Havrlanta o oltáři v chrámu, večerní modlitba, zpívané provedení modlitby před spaním (předsedá Vít Machek, zpívají zpěváci ze scholy Lounského chrámového sboru). Věž chrámu přístupná od 19.30 do 23.30 hod. Od 18.55 hod.

Louny, kostel Nejsvětější Trojice a čtrnácti svatých pomocníků: Komponovaný program Čeští kardinálové pronásledovaní v době nesvobody. Od 18 hod.

Dobroměřice, kostel sv. Matouše: Výstava Mešní roucha v průběhu času – na úvod přednáška studenta lounského gymnázia Martina Nedvěda doplněná hudebními vystoupeními O. a Š. Kocourkových. Od 17 hod.

Postoloprty, kostel Nanebevzetí Panny Marie: Prohlídka věže kostela, vernisáž výtvarného oboru ZUŠ Postoloprty Andělé, Proč je květen zasvěcen Panně Marii - tématické kázání ve mši svaté s tradiční májovou pobožností, koncert učitelů a žáků ZUŠ Postoloprty, Svatí v našem kostele - komentovaná prohlídka obrazů a soch, rozhovor s knězem v kapli Panny Marie Czestochowské, prohlídka a předvedení varhan, otevřen vstup na věž k prohlídce památného zvonu Maria, koncert Scholy sv. Marka ze Sušan. Od 15 hod do 23 hod.

Dolní Ročov, kostel Nanebevzetí Panny Marie: Slavnostní zahájení výstřelem z děla na návsi, varhanní koncert se sopránovým zpěvem a trubkou, komentovaná prohlídka kostela s malou tematickou výstavou. Od 17.30 hod.

Horní Ročov, kostel Narození Panny Marie: Koncert populární hudby Pražské konzervatoře. Ve 20.30 hod.

Smolnice, kostel sv. Bartoloměje: Vyzvánění zvonu, volná prohlídka kostela, Člověk je tvor slavící - pásmo povídání o liturgickém roku a nejdůležitějších svátcích, doprovázené zpěvem sboru Lpx-tet. Od 19 do 23 hod.

Vrbno nad Lesy, kostel Nanebevzetí Panny Marie: Vyzvánění zvonů, přivítání přítomných, Člověk je tvor slavící, prohlídky kostela, modlitba za obec. Od 18 hod.

SOBOTA 26. KVĚTNA

Louny, Mírové náměstí: Farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.

Kino Svět Louny: Králíček Petr. Také v neděli. Od 10 hod.

Hledá se princezna. Také v neděli. Od 13 hodin.

Panenský Týnec, dětské hřiště: Májové posezení – u altánku, pro děti projížďky na koních, občerstvení, živá hudba Rudy Rytiny. Od 18 hodin.

Líšťany: Pouťové slavnosti – průvod k pomníku padlých, uctění památky padlých při příležitosti 100. výročí vzniku Československa, Lounská 13, ukázka létajících dravců, Country kapela z Líšťan, TŠ Fénix Louny, kejklíř Thomas Lupino, Elvis Presley revival, kapela Delta Rock, Alibi + DJ Mery, ohňovka 2 Much Fire a malý sváteční ohňostroj. Od 13 hod.

NEDĚLE 27. KVĚTNA   

Galerie u Plazíka, Peruc: Paměť kamenů v české krajině – výstava fotografií Petra Kurimského. O víkendech a svátcích od 10 do 17 hod.

KD Smolnice: Jedna plus jedna rovná se tři – Ochotníci z Koštic připravili komedii pro dospělé o tom, že se dá žít dvojí menželský život - pokud ovšem dodržíte harmonogram a nedostanete ránu dámskou kabelkou! Od 19 hod.


PODBOŘANSKO

PÁTEK 25. KVĚTNA

Podbořany, náměstí: Páteční trhy. Od 7 hodin.

1.Česká společnost Podbořany: Angličtina pro děti – od 3 do 6 let. Od 15.15 hodin.

Muzeum Podbořany: Trénování paměti s Marcelou Langrovou – zve knihovna Podbořany. Od 17 hod.

Buškovice, kostel Narození Panny Marie: Noc kostelů – prohládka, přednáška, vystoupení bubeníků. Od 17 hodin.

Vroutek, kostel sv. Jakuba: Zvuk zvonu, koncert ZUŠ Podbořany, sólový koncert, komentovaná prohlídka. Od 18 hod.

Vroutek, kostel sv. Jana Křtitele: Procházka s výkladem, koncert sboru Sagitta, venkovní promítání. Od 19.30 hodin.

Nepomyšl, kostel sv. Mikuláše: Noc kostelů a zahájení výstavy "Vize veřejných prostranství" – průvodce: architektka Lucie Kadrmanová Chytilová, archeolog Vojtěch Peksa a restaurátor Michal Šelemba. Od 17 hod.

Podbořany, kostel Božího Spasitele: Noc kostelů – bohoslužba Evangelické a Husitské církve. Od 17 hod.

Libyně, kostel sv. Jiljí: Noc kostelů – Žatecko: Dějiny Čechů a Němců II. díl – promítání filmu. Od 18 hod.

Podbořany, Sport Bar: Československá párty 80., 90. léta až po současnost – hraje DJ Martin. Od 21.30 hod.

SOBOTA 26. KVĚTNA

Meditační zahrada Podbořany: Doupovský jarmark – prodej poctivého zboží, dobré pivo, voňavá káva, trdelník, kejklíři. Od 8 do 14 hod.

Očihov: 1. ročník nohejbalového turnaje Aqua Bohemica Cup – občerstvení zajištěno, večer posezení s hudbou. Od 9 hodin.

DDM Podbořany: Den her a soutěží – otevřeno pro děti. Od 10 do 16 hod.

Petrohrad, u Borise: Májová zábava – na sále u Borise, zahraje skupina H3k. Od 20 hod. 

NEDĚLE 27. KVĚTNA  

Kostel Podbořany: Nedělní mše svatá. Od 9 hod.

  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video