Tabulkou 1. A třídy mírně zamíchalo rozhodnutí disciplinární komise

Lucie Steklá 2018-05-30 14:11:55

Okres Louny (lus) Dobroměřice dostaly šest bodů k dobru, Domoušice naopak o tři body přišly. Navíc jejich vedoucí mužstva a trenér mají půlroční zákaz činnosti.

Hned u dvou fotbalových týmů se v posledních týdnech měnil počet bodů v tabulce 1. A třídy. Přidělení bodů se týkalo dvou týmů z okresu Louny, Dobroměřic a Domoušic a také Ledvic na Teplicku. Zatímco pro vedoucí celek tabulky je to zpráva příjemná a počet bodů se Dobroměřicům zvýšil, Domoušice o tři body přišly. Odebrala jim je disciplinární komise, která řeší stížností po utkání týmu proti Ledvicím, které Domoušice vyhrály.

Začneme příjemnější zprávou, a to bodovým navýšením Dobroměřic. Týmu byla kontumována hned dvě neodehraná utkání v jeho prospěch. Jednalo se o utkání třetího jarního kola (16. kolo), kdy do Dobroměřic nedorazil celek z Klášterce nad Ohří. O tři týdny později, v kole 19., v poledne domácím oznámil soupeř z AFK LoKo Chomutov, že k utkání nedorazí. Za kontumace těchto utkání Dobroměřice získaly šest bodů a také skore 0:6. Tabulku Dobroměřice suverénně vedou s 58 body za dvacet tři výher (tři po penaltovém rozstřelu) a pouhé tři prohry (jedné po penaltách). Oba kluby, které k utkání nedorazily, navíc musí kromě pokuty od fotbalového svazu do pokladny týmu Dobroměřic zaplatit i náklady, které jim přísluší za přípravu utkání.

O tři body po výhře v osmnáctém kole v Ledvicích naopak přišly Domoušice. Skore utkání, které domácí prohráli vysoko 0:6 (0:3), navíc přišli o vyloučeného Adama Koudelku v 74. Minutě, se tak rázem změnilo v jejich prospěch a kontumačně bylo stanoveno na 3:0 pro Ledvice. Důvod je jediný – domácí podal stížnost start hostujícího šestadvacetiletého Jana Škrance, který odehrál první poločas zápasu. Podnětem se zabývala disciplinární komise, která na svém posledním zasedání 24. května rozhodla následovně: peněžitá pokuta ve výši 15 000 Kč dle DŘF § 50 (neoprávněné umožnění nastoupení hráče), kontumace utkání Viktorie Ledvice - TJ Sokol Domoušice 3:0 a 3 body ve prospěch týmu Viktorie Ledvice. Funkcionáři tým Domoušic, vedoucí mužstva Miloslav Vaníček a trenér Karel Šidlof mají navíc zákaz činnosti na šest měsíců.

Domoušice tak přišly o tři body a jsou na čtvrté příčce (43 bodů) a Ledvice je v tabulce přeskočily na příčku třetí (47 bodů).


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video