Koupaliště otevírá, zlevní tobogán

Lucie Steklá 2018-05-31 09:11:11

Tento pátek 1. června zahajuje letní sezonu žatecké koupaliště. Děti tak mohou symbolicky svůj svátek oslavit v bazénech, počasí by jim podle předpovědi mělo přát.

Stánek s občerstvením má nového provozovatele, základní otevírací doba i vstupné zůstávají stejné jako v loňském roce. Novinkou, určitě vítanou, je zlevněné vstupné na tobogán. „Vstupné na tobogán letos zlevňujeme z pěti korun na dvě za jednu jízdu. Oficiálně otevíráme v pátek 1. června,“ potvrdil Andrej Grežo, jednatel Technické správy města Žatec, která koupaliště provozuje. Letos koupaliště zahajuje o dva týdny dříve, než obvykle, neboť začátek června bývá v posledních letech teplotně nadprůměrný.

Již měsíc Technická správa trávníky pravidelně zavlažuje, na začátku vegetace je pohnojila a pravidelně jsou sekány. Trávníky zaujímají velkou část areálu, návštěvníci na nich leží na dekách.

Na koupaliště v Žatci v loňském roce dorazilo zhruba jedenáct tisíc návštěvníků. Sezoně moc nepřálo počasí. Vstupné zůstává pro letošek stejné jako loni, tedy celodenní 60 korun za dospělého a dítě nad 150 cm, čtyřicet korun pro děti, seniory a ZTP. Rodinné vstupné vyjde na 150 korun. Platí také dopolední vstupné (od 9 do 12 hodin) dvacet korun za osobu, pro děti do 100 cm v doprovodu rodičů zdarma a odpolední vstupné (od 15 hodin) ve výši 40 a 30 korun, rodinné vstupné 120 korun.

Žatecké koupaliště návštěvníkům nabízí plavecký, relaxační a dětský bazén. V areálu je několik hřišť, tobogán a skluzavka.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video