Kaple v Podbořanském Rohozci se dočká nové střechy, vížka se už skví

Alla Želinská 2018-06-04 13:28:00

Podbořanský Rohozec (až) Záchrana kaple sv. Notburgy v Podbořanském Rohozci díky dotacím, které obec loni obdržela, zdárně pokračuje. Na podzim proběhla oprava vížky, a to s příspěvkem z programu na záchranu a obnovu kulturních památek Ústeckého kraje ve výši 164 000 Kč, který činil 70 % celkových nákladů. „Věžička už je opravená a ke konci se blíží oprava střechy, kterou provádí firma Orgoník z Mašťova,“ říká starosta Podbořanského Rohozce Ladislav Gál, jenž nám probíhající práce ukázal. Na kompletní opravu střechy, která vyjde na 920 tisíc Kč, obci ze 70 % přispělo Ministerstvo zemědělství dotací z programu údržby a obnovy kulturních a venkovských prvků. Stará krytina zmizela, kostelík bude mít novou střechu včetně oplechování, hromosvodu a krov, kde se vyměnily poškozené části a celý se ošetří ochrannými nátěry. Nová střecha by měla být hotova do konce léta. „Je prioritou investičního plánu na letošní rok. Věřím, že opravíme i fasádu kaple, na niž jsme znovu podali žádost o dotaci na ministerstvo zemědělství,“ dodal starosta L. Gál.

Kaple sv. Notburgy, vlastně symbol historického jádra Podbořanského Rohozce, je kulturní památkou, jejím vlastníkem je obec. 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video