Škola zažila Olympijský den

Alla Želinská 2018-06-13 09:07:00

Podbořany (až) Pestrobarevný průvod ZŠ Husova v Podbořanech přibrzdil 5. června ráno čilý automobilový ruch v centru města a řidičům nezbylo, než trpělivě počkat na přecházení přes hlavní tepnu více než čtyř set chodců najednou. Škola průvodem zahájila svůj Olympijský den. Každá třída prezentovala některý ze států a pod jeho vlajkou soutěžila v různých disciplínách. Celkem soutěžilo šestnáct států, přes 420 dětí.

Disciplíny byly rozděleny do dvou skupin. První se konaly na hřišti u ZŠ T. G. Masaryka. Tady se soutěžilo v netradičních sportech, jako je podbíhání pod točícím lanem, hod na basketbalový koš, kop na bránu, cvrnkání do pingpongového míčku umístěného na lahvi za chůze a podobně. Druhá skupina plnila úkoly v areálu školy před školní jídelnou. Děti měly za úkol složit potravinovou pyramidu, poznat ovoce a zeleninu podle chuti se zavázanýma očima, poznat zeleninu a ovoce podle hmatu, nebo složit puzzle. Jednotlivé úkoly plnili žáci podle věku a dostávali body. Družstvo s nejvíce body vyhrálo celou olympiádu.

Zvítězilo Švédsko pod vedením učitelky Simony Kunáškové, 2. místo patří Dánsku (třída Martiny Chodurové) a 3. místo Rumunsku v čele s učitelkou Martinou Myškovou.

Na závěr olympijského dne všechny děti dostaly ovocné balíčky od firmy, která dodává do školy ovoce. „Dík patří organizátorům akce z řad učitelů a v neposlední řadě firmě, která dodává do školy ovoce a mléko po celý školní rok z projektu Ovoce a mléko do škol,“ děkuje ředitelka ZŠ Jana Šipošová.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video