Čtyři dny - dvě sražené ženy. V letošním roce policisté řešili již patnáct střetů auta a chodce

Lucie Steklá 2018-06-27 14:24:11

Okres Louny (lus) Dvě sražené chodkyně osobním vozem. To je bilance minulého týdne v Lounech. K nehodám navíc došlo v rozmezí čtyř dnů. První nehoda, bohužel s tragickými následky, se stala v pondělí dopoledne, druhá s lehkým zraněním ve čtvrtek ráno. Policisté v letošním roce evidují již patnáct nehod s přítomností chodců.

O tragické nehodě jsme již informovali v minulém čísle. Při couvání v pondělí 18. června dopoledne srazila řidička služební dodávky v Jakoubkově ulici v Lounech seniorku. V důsledku nárazu auta upadla chodkyně na zem. Po sražení byla osmaosmdesátiletá žena v bezvědomí a měla tržnou ránu na hlavě. Vrtulník seniorku transportoval s vážnými zraněními na traumacentrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, kde bohužel svým zraněním odpoledne podlehla. Nehodu si převzala kriminální policie, ta případ vyšetřuje jako trestný čin usmrcení z nedbalosti. 

K další sražené chodkyni vyjížděli záchranné složky ve čtvrtek 21. června. „Kolem sedmé hodiny ranní se střetlo vozidlo s 62letou chodkyní. Dopravní nehoda se stala na přechodu pro chodce u Luny, naštěstí jen s lehkým zraněním. Věc je v současné době řešena v rámci přestupkového řízení,“ uvedla Irena Pilařová, policejní mluvčí.

Podle policejních statistik se dopravních nehod s účastí chodců v loňském roce událo v lounském okrese dvacet osm. Lehce při nich bylo zraněno 21 účastníků a pět těžce. „Bohužel došlo také k usmrcení dvou osob. Za letošní rok policisté už museli řešit patnáct dopravních nehod s přítomností chodců. Jedna osoba zemřela, dva účastníci byli zraněni těžce a dvanáct lehce,“ přiblížila nepříznivé statistiky mluvčí.

Dvacátý pátý týden roku přinesl na silnice lounského okresu dopravních nehod celkem dvaatřicet. Těžce byla zraněna jedna osoba, pět lehce, jedna osoba zemřela. Celková škoda, způsobená kolizemi, se vyšplhala na 1,7 milionu korun. Ani jeden řidič nebyl při dopravní nehodě pod vlivem alkoholu. Nejčastější příčinou střetů byl v sedmnácti případech způsob jízdy.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video