Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2018-09-27 14:51:50

O státním svátku a prodlouženém víkendu jste zváni na koncerty, exkurze, prohlídky a procházky, oslavy, odhalení, sázení i večerní zábavy. Tady jsou naše tipy.

ŽATECKO

PÁTEK 28. ZÁŘÍ

Zámek Stekník: Svátek sv. Václava na zámku Stekník. Od 10 do 16.30 hodin.

Žatec: Hurá na komíny 2018 -  oslava Dne české státnosti a Svátku sv. Václava - ke 100. výročí vzniku samostatného Československa. Vypuštění balonků na nám. Prokopa Velkého (14 h), členové ČSK  vystoupí na komíny žateckých chmelových objektů, lidé výstup mohou sledovat z věže městské radnice (13-15 h), komentovaní prohlídka městem po žateckých památkách (14.30). 

Radíčeves, kostel sv. Václava: Svatováclavská poutní mše a varhanní koncert – účinkuje Radek Rejšek, po mši koncert. Od 14 a 15 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Ametyst. Vstup pro členy clubu a držitele clubové karty. Od 21 hod.

SOBOTA 29. ZÁŘÍ

Žatec: Den architektury – Pěškobusem skrz 20. století v Žatci. S M. Merdovou a E. Pettrichovou po významných žateckých domech. Sraz před KD Moskva ve 14 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Black & White. Vstup pro členy clubu a držitele clubové karty. Od 21 hod.

NEDĚLE 30. ZÁŘÍ

Žatec, Evangelický kostel: Nedělní bohoslužba. Vždy od 11 hodin.

LOUNSKO

PÁTEK 28. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Yeti: Ledové dobrodružství 3D. Také v neděli. Od 15 hod.

Hell Fest: Park hrůzy. Také v sobotu. Od 22 hod.

KD Zastávka Louny: Taneční kurzy pro mládež. Od 17 a 20 hod.

Hlavní pavilon Výstaviště Louny: České středohoří – mezinárodní festival pěveckých sborů: Aurum Chomutov, Foerster Jičín, Magistrae Raconenses a Kvítek Louny. Od 18 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Také v sobotu a neděli. Od 13 do 14.30 hodin.

Lužerady, Louny: Koncert Big bandu Milana Bitnera – přijďte se rozloučit s létem do Lužerad. Akce se uskuteční pouze za příznivého počasí. Od 14 hod.

Panenský Týnec, minigalerie Průjezd: Vernisáž výstavy fotografií Jakuba Davida – Magické místo Panenský Týnec. Od 16 hodin.

SOBOTA 29. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Yeti 2D: Ledové dobrodružství. Také v neděli. Od 10 hod.

Úžasňákovi 3D. Také v neděli. Od 13 hod. 

Kino Peruc: Jan Palach. Od 15.30 hod.

Mírové náměstí Louny: Lounské farmářské trhy. Od 8 do 12 hod.

NEDĚLE 30. ZÁŘÍ

KD Zastávka Louny: Zahájení sezony s Lounskou třináctkou. Od 14 hod.

Hlavní pavilon Výstaviště Louny: Ochutnávka vín. Od 15 hod.

Argentinské tango. Úvodní lekce pro začátečníky. Od 17 hod.

Tančírna. Od 18 hodin.

Louny, centrum města (MIC): Den architektury - 2. ročník mezinárodního festivalu architektury v Lounech. Komentovaná vycházka po významných stavbách posledního století. Od 14 hod.

Galerie Emila Juliše Černčice: Vernisáž výstavy Karol Baron – ze soukromých sbírek – nejvýraznějšího představitele slovenského surrealistického malířství. Od 16 hod.

Horní Ročov, kostel Narození Panny Marie: Varhanní koncert - Spolek pro obnovu Ročova a okolí vás srdečně zve na koncert na zrekonstruovaných varhanách, které se rozezní po dlouhých desetiletích. Varhany a zpěv Josef Hroch, zpěv Eliška Hrochová. Vstupné dobrovolné. Od 18.30 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 28. ZÁŘÍ

Podbořany: Tradiční páteční trhy. Od 7 do 17 hodin.

Zámek Krásný Dvůr: O státním svátku vstup do zámku i Novogotického templu pro děti do 15 let, studenty a seniory zdarma. Od 10 (templ od 11) do 16 hod.

ZŠ T. G. Masaryka Podbořany: Odhalení busty T. G. Masaryka. Od 13 hodin.

Podbořany, kostel Božího Spasitele: Slavnostní bohoslužba ke Dni české státnosti. Od 14 hod.

Kryry, náměstí: Oslava 145. výročí od založení SDH Kryry a 100 let založení republiky – historická i současná technika hasičů, ukázky jejich práce, položení věnce k pomníku obětem války, vyhodnocení prací dětí z MŠ, ocenění členů SDH, zasazení národního stromu lípy k 100 letům republiky, hudba, občerstvení. Od 13 hod.

Lubenec: Oslavy 100 let republiky – u sochy sv. Jana Nepomuckého (u pošty) bude vysazen Strom republiky – lípa. Lidové písně v podání ženského pěveckého sboru Lubínek, literární pásmo žáků ZŠ. Po slavnostním přípitku odhalení pamětního kamene. Od 17 hodin v KD k poslechu i tanci zahraje Chodovarka, občerstvení zdarma. Od 16.30 hod.

SOBOTA 29. ZÁŘÍ

Obec Petrohrad: Kulturní krajinou Petrohradu – pěší exkurze okolím Petrohradu s návštěvou zrestaurované kaple Všech svatých. Sraz u pivovaru v Petrohradě. Od 13 hod.

Pohádkově strašidelný les - strašidla budou čekat u obecního úřadu v Petrohradě od 17 hodin, stezku odvahy zakončí v Myslivně opékání buřtů a ochutnávka jablečných dobrot. Start od 17 do 19 hod.

Obec Blatno, náves: Michalská pouť – stánkový prodej, pouťové atrakce, občerstvení, od 20 hod. na sále Kulturního domu pouťová zábava - k tanci a poslechu zahrají J + J Kudláčkovi. Zve zastupitelstvo obce. Od 13 hod.

Sokolovna Kryry: Václavská zábava – hraje Promile Most, malá pozornost na každém rezervovaném stole, Václavové vstup zdarma. Od 20 hod.

NEDĚLE 30. ZÁŘÍ

Kostel Podbořany: Nedělní mše svatá. Od 9 hodin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video