Nádraží v Podbořanech si ještě počká

Alla Želinská 2018-10-25 08:35:00

Podbořany – Zatímco Správa železniční dopravní cesty opravila vlakové nádraží v Postoloprtech, to podbořanské si ještě počká.

Novotou se skví budova a také nástupiště nádraží ČD v Postoloprtech. Práce na fasádě budovy a také prvním nástupišti stály cca 2 miliony korun, začaly v září loňského roku a skončily letos před několika týdny.

V nejbližších letech by se měly dočkat oprav i další nádražní budovy. V roce 2019 mají začít rozsáhlé rekonstrukce nádražní budovy v Lounech za 34 milionů, v Podbořanech rekonstrukce nádraží má stát 15 milionů korun.

„Rekonstrukce osobního nádraží v Podbořanech je teprve v počáteční fázi přípravy, detailnější informace budou k dispozici později. S vlastní realizací se počítá v roce 2020,“ uvedla na náš dotaz Radka Pistoriusová z generálního ředitelství SŽDC. 

Budovy železničního nádraží Žatec - západ, kde zastavují rychlíky mezi Mostem a Plzní a osobní vlaky na dvou trasách, čeká v budoucnu rozsáhlá rekonstrukce. Práce mají v Žatci začít v roce 2021. Rekonstrukce hlavního nádraží má vyjít podle odhadů na 51 milionů, západního na 23 milionů korun. Zatím tam proběhly jen částečné opravy např. na stanici Žatec – západ, kde silný déšť poničil střechu a kvůli tomu byla vytopená tamní hospoda i další části žateckého západního nádraží. Střechu zdevastovala vichřice, která se nad Českou republikou přehnala před rokem v listopadu.  

Nádražní restaurace v Žatci byla jednou z mála na severu Čech, která na vlakovém nádraží zůstávala. I ta ale musela zavřít. Na nádraží v Podbořanech zase byla výjimečná Italská zmrzlina, na kterou chodili i jezdili lidé z širokého okolí. Také tam provozovatel zavřel před víc než rokem. Jedním z důvodů byly právě plány SŽDC s rekonstrukcí nádražní budovy, kde v místech malého kiosku se zmrzlinou by měla vzniknout kotelna.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video