Louny hostily mistrovství republiky bojových umění, M. Pleyer se stal vicemistrem ČR

Lucie Steklá 2018-11-24 17:04:00

Rozhodčím se v lounské sportovní hale představily desítky závodníků od žákovských kategorií po seniorské v několika kategoriích. Soutěžící se do Loun sjeli ze všech koutů české republiky, Brna, Mělníka, Prahy nebo Slaného a Pelhřimova. Nechyběli zástupci domácího Luna Louny a Titánů Žatec.

Mistrovství zahájil nástup soutěžících i rozhodčí a také Lví tanec v podání školy Petry Lorenzové a ukázka Shaolin Kunf Fu. Samotná soutěž začala před desátou hodinou dopoledním blokem soutěží, po jedné odpolední se uskutečnilo vyhlášení výsledků, poté se pokračovalo dalším blokem. 

Za G-Titán Žatec startoval Martin Pleyer ve váhové kategorii +91 kg. "Pravidla jsme nastudovali jen pár dní předem a víceméně jsme jeli nasbírat zkušenosti.  Po jednoznačné výhře a postupu do finále prohrál Martin na body se zkušeným zápasníkem a bývalým reprezentantem kickboxu Lukáše Wolfem. Získal tak titul vicemistra ČR. Druhé místo je pro náš klub fajn výsledek a Martinovi moc děkuji za vzornou reprezentaci oddílu. Příští rok se doufám zúčastníme ve vetším počtu znovu," řekl za žatecké Titány Roman Šifalda. 


Juniorské kategorie soutěžili: Taolu tradičí formy beze zbraně a s krátkou nebo dlouhou zbraní; Taolu tradičí duilian pro všechny kategorie, Taolu tradiční formy beze zbraně pro začátečníky; Wushu soutěžní Chang quan, Wushu soutěžní Nan quan, Wushu soutěží Nan dao, Nan gun, Gushu + Qiangshu, Jiashu + Daoshu, Gunshu + Qiangshu. Seniorské kategorie: Taolu severní pěst, Taolu jižní pěst, krátká zbraň, dlouhá zbraň, Taiji pěst, Taiji zbraň a ostatní styly, Wushu soutěží Chang Juan, Nan quan, Jianshu – Daoshu, Jianshu + Daoshu, Gunshu + Qiangshu, Nan dao, Nan gun.

Mistrovství pořádá Sportovní centrum Luna Louny, WKS Louny a Česká federace Wushu. Srdečně jsou zváni všichni příznivci bojových umění.

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video