Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2018-11-30 09:23:00

Závěr týdne a víkend je jasný - zahájení Adventu a rozsvícení vánočních stromků. Vyberte si, kde ho strávíte.

ŽATECKO

PÁTEK 30. LISTOPADU

Dům dětí a mládeže Žatec: Čertovo peklíčko – projděte pekelnými chodbami a změřte s čerty své dovednosti a vědomosti. Od 17 do 19 hod.

SOBOTA 1. PROSINCE

Digitální kino Žatec: Ten, kdo tě miloval. Od 20 hod.

Dvůr u sv. Jakuba Žatec: Adventní trhy – adventní trhy, ukázky řemesel, pro děti jízdy na ponících. Od 10 hodin.

Žatec: Adventní běh centrem města – 4. ročník, předvánoční běh centrem města pro děti i dospělé. Tratě hlavního závodu 6,6 km pro muže a 4,4 km pro ženy. Prezentace na radnici města. Od 14 hod.

Žatec: Advent na náměstí – každý den 9 – 18 hod. prodejní trhy. Adventní Hopman běh (14 - 17h), tvořivé dílny se Sedmikráskou (15.30 - 18), The Little Bit Band + Vlasta Horváth (17.10 – 18.30), rozsvěcení vánoční výzdoby 18 h.

NEDĚLE 2. PROSINCE

Digitální kino Žatec: Úsměvy smutných mužů. Od 20 hodin.

Žatec: Advent na náměstí – koncert rockové skupiny The Gang (15 – 15.50), Krampus show 16.15 – 18.30 hod.

Obec Tuchořice: Rozsvícení vánočního stromu na návsi – prodej vánočních dekorací. Od 16 hodin.

LOUNSKO

PÁTEK 30. LISTOPADU

Kino Svět Louny: Čertí brko. Od 15 hodin.

Fantastická zvířata: Grindelwandovy zločiny 3D. Také v sobotu a neděli. Od 17.30 hod.

Robin Hood. Od 20 hodin.

Kino Domoušice: Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená. Od 18 hod.

Louny, občerstvení v Domku: Vánoční trh Speciální základní školy. Od 9 do 16.30 hodin.

Městská knihovna Louny: Zdobení vánočních stromků na dvorku knihovny žáčky lounských mateřských škol. Od 9 do 12 hodin.

Dobroměřice, kostel sv. Matouše: Adventní koncert Carmen - na adventním koncertu dětského pěveckého sboru Carmen zazní známé i méně známé adventní a vánoční písně. Od 16.30 hodin.

Louny, Černý kůň – klub Za zdí: Jaroslav Hutka - folkový hudebník, skladatel a písničkář. Od 20 hodin.

Sokolovna Ročov: Taneční věneček – pořádá spolek Moje Ročovsko ve spolupráci s městysem Ročov. K tanci a k poslechu hraje kapela Golf Louny. Od 20 hodin.

SOBOTA 1. PROSINCE

Kino Svět Louny: Grinch 3D. Také v neděli. Od 13 hodin.

Nový Hrad Jimlín: Adventní setkání na Novém Hradě – připraven bohatý program na nádvoří, dobové tržiště, příprava středověkých pokrmů v černé kuchyni, prohlídky vánočně vyzdobeným zámkem zdarma a mnoho dalšího. Od 10 do 17 hod.

Penzion Na pile, Panenský Týnec: Vánoční jarmark - prodej dekorativní keramika, ozdobných svíček, ruční práce, adventní věnce, oříšky, med, medovina, vánoční dekorace a ozdoby, přírodní kosmetika, šperky, dětská dílnička. Od 10 do 16 hod.

Brloh, Vernerův mlýn: Vánoční setkání - výroba adventních věnců, děti budou vyrábět vánoční ozdoby a zdobit vánoční perníčky, občerstvení zajištěno. Od 12 do 16 hod.

Postoloprty, Mírové nám. a kino: Vítání Adventu – trhy, stánky řemesel, dětská show Milana Mudrocha, vystoupení ZUŠ, Irena Budweiserová a spol, rozsvícení vánočního stromu. Od 14 hodin.

Opočno u Loun: Rozsvěcení vánočního stromu a vánoční koncert Pavlíny Senič a jejích hostů – koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie, 16.45 setkání účastníků u vánočního stromu na návsi, 16.50 slavnostní rozsvícení vánočního stromu za pěveckého doprovodu Pavlíny Senic, ohňostroj u rybníka. Pro účastníky je připraveno malé občerstvení. Od 16 hod.

Cítoliby, Dělnický dům: 5. Tvoření s klubem 6-99 – vánoční výzdoba a adventní věnce. Od 16 hodin.

Louny, Zelené náměstí: Vánoční kamion Coca-Cola. Od 16.30 hodin.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 17.15 do 18.15 hodin.

NEDĚLE 2. PROSINCE

Loutkové divadlo Louny: Jak rozčertit čerta – Mikulášské překvapení. Od 14.30 hodin.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 14.45 do 15.45 hodin.

Louny: Rozsvícení vánočního stromu - koledy a vánoční spoty, hudebně-dramatické vystoupení klubu Zvídálek, hudební vystoupení Jana Kalouska, hudební vystoupení sboru GVH Louny, rozsvícení vánočního stromu se slovem starosty, společné koledy sbor GVH Louny, Pavlína Senič, Jakub Machulda. Od 15 hodin.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 30. LISTOPADU

Podbořany: Tradiční páteční trhy. Od 7 do 17 hodin.

Petrohrad, Bílenec: Zahájení Adventu 2018 - tentokrát v Bílenci, u výklenkové kaple. Požehnání nově opravené výklenkové kapli knězem římskokatolické církve z Kralovic, živá hudba a zpívání koled, svařák, grog, čaj, grilované klobásy a buřty, vánočky a vánoční dobroty k ochutnání zdarma. Od 17 hod.

Kino Blšany: Aldabra: Byl jednou jeden ostrov. Od 18.30 hodin.

Zkušebna Vroutek: What is Mydy Rabycad? Tour – kapela známá svým extravagantním vzezřením. Klub otevřen od 19 hodin.

SOBOTA 1. PROSINCE

Tělocvična ZŠ Husova Podbořany: Nejsilnější muž - soutěž v páce a silovém trojboji, vstup pro diváky je zdarma po předchozí domluvě, soutěž zakončí exhibicí a krátkým workshopem profesionální MMA zápasník, Pavel Simandl. Od 9 hodin. 

DDM Podbořany: Den her a soutěží – hravá sobota pro děti z města. Od 10 do 16 hodin.

Vroutek, Kozinec: Kozinec – krásná vojenská příroda – komentovaná vycházka s Janem Albertem Šturmou. Pořádá projekt Místa zblízka. Sraz v 10.15 na náměstí ve Vroutku a v 10.45 na parkovišti před Kozincem.

Město Kryry: Adventní odpoledne očima dětí – jarmark od 12 hodin, děti MŠ, ZŠ, volnočasové centrum Bertík - soutěž o nejlepší vanilkový rohlíček (doneste 6-10 kousků vanilkových rohlíčků v označené krabičce do obřadní síně MěÚ Kryry v době od 13.30 do 14.30), mažoretky, Maxíci, vše od 14 hodin, rozsvícení stromu v 17 hodin.

Město Blšany: Zahájení Adventu v Blšanech a rozsvícení vánočního stromku – vystoupí MŠ Blšany, sbor družiny ZŠ TGM Podbořany pod vedením J. Čadové, vánoční jarmark, štrůdl a perníčky. Od 16 hodin.

Obec Blatno: Rozsvěcení vánočního stromu – vystoupí děti z MŠ, ZŠ a trubači ze Střední lesnické školy Žlutice. Na návsi před kulturním domem. Od 16.30 hodin.

Obec Brody: Advent v Brodech – tradiční rozsvícení vánočního stromečku na návsi. Pod záštitou obce Krásný Dvůr. Od 17 hod.

NEDĚLE 2. PROSINCE

Kostel Podbořany: Nedělní bohoslužba. Od 9 hodin.

Podbořany, Masarykovo náměstí: Advent v Podbořanech – adventní jarmark od 10 hodin, kulturní program na Masarykově náměstí s vystoupením žáků podbořanských škol, rozsvícení vánočního stromu a ohňostroj. Od 13 hod.

Obec Lubenec: Rozsvícení vánočního stromu na návsi – stánky, skupina Berband, děti z MŠ a ZŠ, ZUŠ, společné zpívání koled, rozsvícení stromu a přípitek medovinou. Od 12 hodin.

Obec Krásný Dvůr: Adventní odpoledne, tradiční rozsvěcení stromu na návsi – Zlej sen, MŠ + ZŠ Krásný Dvůr, Staročeští heligonkáři, Divadlo BezeVšeho, mikulášská nadílka s čertovským překvapením, Karmína (v kostele), občerstvení zajistí SDH Krásný Dvůr, svařák. Od 13 hodin.

Vroutek, náměstí: Adventní jarmark a rozsvícení vánočního stromu. Od 15 hodin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video