Při jízdě po silnici na Prahu buďte opatrní, místy se tvoří ledovka

Lucie Steklá 2019-01-03 14:24:00

Ledovka se ve čtvrtek 3. ledna tvořila od jedné hodiny odpolední v úseku silnice D7 u Chlumčan, kde v kopci navíc stojí kamion, od ranních hodin u výjezdu z Postoloprt. V obou úsecích platí výstraha na ledovku do páteční třinácté hodiny. Další úseky D7 jsou sjízdné.

Tvorba sněhových jazyků a zhoršení sjízdnosti komunikací se podle výstrahy, již vydal Český hydrometeorologický ústav, platí celý čtvrtek.  Ve čtvrtek večer a v noci na pátek 4. ledna se bude na mokrých komunikacích v Ústeckém kraji, v Praze a v části Středočeského kraje místy tvořit náledí.

Tvorbu sněhových jazyků meteorologové předpokládají ve většině krajů. Pravděpodobnost výskytu je větší než 50 procent. Výstraha platí pro Karlovarský a Liberecký kraj, a také pro části krajů: Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Ústecký, Královéhradecký, Pardubický, Vysočina, Jihomoravský, Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský od čtvrtka 3. ledna do páteční půlnoci. Na silnicích hrozí zhoršení sjízdnosti komunikací, některé vozovky mohou být nesjízdné. "Při řízení auta je nutná zvýšená opatrnost. Při cestování doporučujeme řidičům sledovat dopravní zpravodajství. Na horách dodržovat pokyny Horské služby," upozorňují meteorologové. 

Náledí se může, s výstrahou do pátku 4. ledna do 7 hodin, tvořit v krajích: Hlavní město Praha, Středočeský kraj, Ústecký kraj, Liberecký kraj. Lokálně se bude vytvářet náledí nebo zmrazky po tání sněhu. "Chodcům hrozí nebezpečí úrazů při uklouznutí. Mohou nastat problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," dodávají meteorologové. 

Situaci můžete sledovat na stránkách hydrometeorologického ústavu http://portal.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/om/vystrahy/index.html

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video