Následky dopravních nehod v okrese: nejvíce mrtvých

Lucie Steklá 2019-02-05 10:02:22

Okres Louny (lus) Sedmatřicet lidí zahynulo v minulém roce při dopravních nehodách v Ústeckém kraji. To je druhé nejnižší číslo za posledních jedenáct let, a to i přes to, že počet havárií vzrostl. Smutným faktem pro okres Louny je ale to, že na jeho území zemřelo nejvíce osob z celého kraje. Statistky zazněly na bilanční tiskové konferenci k vývoji dopravní nehodovosti v Ústeckém kraji v roce 2018.

Vedoucí odboru služby dopravní policie plk. Jiří Ušák poukázal zejména na pokles počtu mrtvých a těžce zraněných osob při dopravních nehodách, přestože došlo k nárůstu počtu nehod. Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy, u něhož navíc došlo k nárůstu.

Nejvíce lidí zemřelo v okrese Louny, bylo jich jedenáct. Podepisuje se na tom silnice I/7 vedoucí na území našeho kraje od Hory Svatého Šebestiána po Panenský Týnec. „Sedmička bude bezpečná, až bude směrově oddělená. Dochází tam k čelním střetům, a to se podepisuje na následcích,“ vysvětlil vedoucí krajských dopravních policistů. Dálnice se bude dostavovat v příštích letech, už letos se má začít pracovat na zkapacitnění obchvatu Loun. Naproti tomu na silnicích Mostecka nevyhasl při dopravní nehodě ani jeden lidský život. Havárií zde bylo také nejméně.

Na území Ústeckého kraje šetřili dopravní policisté v roce 2018 celkem 10 820 dopravních nehod, při kterých zemřelo třicet sedm osob, 186 osob bylo těžce zraněno a 1 925 osob zraněno lehce. Odhadnutá hmotná škoda dopravní policií na místě nehody je ve výši 524,9 milionů korun. Dopravních nehod vyšetřovaných policií přibývá v Ústeckém kraji od roku 2011.

Tragické následky jsou ale nižší. Pro srovnání: V roce 2017 zemřelo o deset lidí více. „Proč došlo k poklesu? Byl poměrně malý počet nehod, při kterých zemřelo více lidí najednou. Objevují se moderní vozidla, bylo dobré počasí. Tyto výsledky považujeme za uspokojivé. Každopádně každý zmařený život je velkou ztrátou,“ dodal Jiří Ušák. Vloni bylo v kraji méně také těžce zraněných. Více než polovina lidí zemřela při nehodách způsobených příliš vysokou rychlostí.

Dopravní inspektorát zmínil riziková místa v kraji z hlediska dopravní nehodovosti, seznámil s výsledky v oblasti silničního dohledu a představil priority dopravní policie na rok 2019. Základní prioritou je udržení bezpečnosti silničního provozu v teritoriu.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video