Krajskou soutěž chceme udržet, říká Jan Musil z fotbalového klubu Černčice

Lucie Steklá 2019-02-18 12:32:00

Druhou fotbalovou sezonu hraje SK Černčice krajskou 1. B třídu. Zatímco první sezonu po postupu ji klub odehrál ve skupině C, spolu s ostatními týmy z okresu Louny, letos hraje ve skupině B s týmy Litoměřicka.

Po podzimní části jsou Černčice na sedmé příčce se ziskem dvaceti bodů za sedm výher. Skore má tým 27 vstřelených : 27 obdržených branek. Jaká byla podzimní sezona, jak probíhají přípravy na jaro a jak se daří mládežnickým týmům v Černčicích, jsem se zeptala předsedy SK Černčice Jana Musila.

Sezonu 2018/19 začal tým Černčic v 1. B třídě ve skupině B. Jak velká změna to je, hrát s neznámými týmy?

Po vydařené sezoně 2017/2018 v 1. B třídě ve skupině C jsme věřili, že se nám bude dařit i v novém ročníku ve skupině B, kam jsme byli přeřazeni Ústeckým krajským fotbalovým svazem. Každý zápas v podzimní části sezony byl těžký, jelikož týmy z Litoměřicka jsme vůbec neznali a nevěděli jsme, jak se nám bude dařit v této skupině. V první kole jsme zajížděli do Duchcova, kde jsme poznali, že litoměřická skupina je fotbalově kvalitnější a FK Duchcov nám na-střílel sedm branek.

Chybí vám oblíbená okresní derby s týmy z původní skupiny C?

Myslím si, že okresní derby ve skupině C postrádáme, jelikož naše A mužstvo bylo zvyklé na velkou podporu diváků, protože fanoušci Sportovního klubu Černčice ne-jen, že skvěle podporují na domácím hřišti, ale zajížděli s námi i na venkovní hřiště, kdy největší návštěvnost byla na hřišti Chlumčan v jarní sezoně 2017/2018. Po fotbalové stránce nám byla skupina C příjemnější, protože týmy včetně hráčů jsme v této skupině fotbalově znali a byla i lepší možnost se zajet podívat na soupeře. Ve skupině B už takové možnosti moc nejsou, jelikož venkovní hřiště jsou v průměru okolo čtyřiceti kilometrů daleko od našeho.

Jak hodnotíte podzimní sezonu? Skončili jste v polovině tabulky.

Po nevydařeném začátku sezony jsme spokojeni, že jsme na 7. místě s počtem dvaceti bodů a pětibodovou ztrátou na 6. místo. Z důvodu reorganizace krajské soutěže ale musíme být na 5. místě, aby byla jistota udržení soutěže, protože v ročníku 2019/2020 už nebudou tři skupiny 1. B třídy, ale už jen dvě po šestnácti týmech a do okresních sou-těží bude dle informací přeřazeno 28 týmů.

Zpočátku se vám nedařilo, ze sedmi zápasů jste vyhráli 2krát, poté ale následovala šňůra čtyř výher, prohra a výhra. Co se v polovině soutěže změnilo?

Od začátku nové sezony jsme v mistrovských zápasech dělali neskutečné chyby v obraně a soupeři nás za ně uměli potrestat vstřelenou brankou. Vstup do sezony se nám vůbec nepodařil, když nás porazil FK Duchcov a TJ Podřipan Rovné. Ve třetím kole jsme hráli v Ohníči, kde jsme poprvé v sezoně získali tři body za výhru. Po Ohníči následovaly dva zápasy s hratelnými soupeři, TJ Sokol České Kopisty a SK Lukavec, ale nedokázali jsme s nimi získat ani bod. Výhra našeho týmu opět přišla až v 7. kole, kdy jsme dokázali porazit FK Litoměřicko C. Největším zklamáním byl zřejmě zápas v Liběšicích, kde jsme odehráli kvalitní utká-ní s prvním mužstvem tabulky, ale náš výkon na soupeře nestačil a prohráli jsme 3:2. Po tomto zápase si hráči možná začali víc věřit a přišly i první výsledky, které odpoví-daly našim představám před sezonou, když jsme porazili SK Sokol Malé Žernoseky, SK Dušníky (po penaltovém rozstřelu), TJ Sokol Černiv a FK Libochovice. Vítěznou šnůru nám přestřihli až hráči z Bezděkova, kteří nás porazili 2:0. Poslední kolo podzimní sezony jsme na domácím hřišti přivítali TJ Baník Osek, který měl i diváckou podporu a vlajkonoše. Po skvělém výkonu a produktivitě jsme porazili tým z Oseku 3:0.

Měli jste kádr kompletní, nebo jste se potýkali s nedostatkem hráčů?

Po většinu části sezony jsme měli kádr kompletní. Občas chyběli dva tři hráči ze základní sestavy z důvodu zaměstnání nebo menšího zranění.

S jakými cíli jdete do jarní části? Stačí dvacet bodů a předpoklad dejme tomu podobného zisku na jaře k udržení soutěže?

Cílem pro jarní část je tedy umístění na 5. místě v 1. B třídě z důvodu reorganizace a udržet krajskou soutěž v Černčicích! Musíme získat v jarní části sezony víc než dvacet bodů a doufat, že nám to bude stačit k udržení v soutěži.

Budou nějaké posily, nebo tým soutěž odehraje ve stejné sestavě?

V zimním přestupním období jsme žádné posily neřešily. Pro jarní část sezony věříme v sílu našeho týmu a snad se uzdraví i hráči, kteří jsou dlouhodobě zraněni, aby doplnili tým. Jarní část tedy odehrajeme ve stejné sestavě jako podzimní.

Co zimní příprava, jak probíhá? Kolik odehrajete přípravných utkání?

Naše A mužstvo trénuje pod vedením Jiřího Hory a zimní přípravu začalo 18. ledna. Hráči trénuji dvakrát týdně, v úterý naše mužstvo trénuje v tělocvičně na Základní škole v Černčicích, v pátek na umělé trávě v areálu FK SEKO Louny.

Během zimní přípravy odehrajeme několik přátelských utkání, prvním byl zápas proti Tatranu Rakovník minulou sobotu. Následovat budou: 17. února proti Sokolu Lenešice (UMT Louny, 15 h), 24. února proti FK Peruc (UMT Louny, 14 h), 2. března se soupeřem Sokol Klobuky (UMT Louny, 14 h), 9. března s TJ Sokol Jedomělice (UMT Louny, 15 h) a posledním přípravným zápasem bude 16. března duel proti TJ Kopisty (UMT Louny, 15 h).

Jak se daří vašim žákovským týmům?

Sportovní klub Černčice se v posledních letech soustředí na koncepční práci s mládeží. V současné době působí v rámci klubu tři mládežnické celky: mladší přípravka, starší přípravka a starší žáci, kteří hrají okresní soutěže. Mladší a starší přípravka hrají v systému satelitních turnajů okresu Louny. Starší žáci hrají sdružený okresní přebor Louny/Chomutov, v němž jsou po podzimní části na 4. místě se ziskem 15 bodů. Do budoucna se budeme snažit doplňovat hráče mládeže, zlepšovat podmínky, zázemí a vybavení v areálu SK Černčice. Podpora mládežnického fotbalu se stala jasnou prioritou našeho oddílu.

Velké poděkování patří trenérům mládeže, rodičům a dobrovolníkům, kteří zajišťují fungování všech mládežnických mužstev.

Děkuji za rozhovor.

    Lucie Steklá


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video