Katedrová škola ZŠ Přemyslovců

Jarka Cibulková 2019-03-14 13:06:36

Louny (caj) Titulem Katedrová škola se od začátku letošního roku pyšní lounská Základní škola Přemyslovců. Převzetí certifikátu z rukou zástupců Univerzity Karlovy proběhlo v pondělí na lounské radnici. „Je to pro město velká pocta a ještě více mě těší, že je to právě Univerzita Karlova, kterou jsem vystupoval,“ řekl na úvod starosta Loun Pavel Janda. Ocenění patří škole na jeden rok a opravňuje ji k vzdělávání v oblasti manažerských prací a podpoře začínajících ředitelů.

 „Vybrali jsme si školu s moderními prvky a s individuálním přístupem k žákům, jedná se o třetí školu v kraji, s níž jsme navázali spolupráci,“ pochval profesor Jaroslav Veteška, vedoucí Katedry andragogiky a managementu vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy. „Moc se těším na novou spolupráci, myslel jsem, že sem budou jezdit studenti prvního ročníku, a oni přijedou rovnou ředitelé škol,“ vylíčil ředitel lounské základní školy Přemyslovců Vlastimil Hubert. V úterý 26. března tak školu navštívilo prvních deset vysokoškolských studentů oboru ekonomie, kteří sem zavítali na praxi. Na snímku jsou zleva profesor Jaroslav Veteška, ředitel ZŠ Přemyslovců Vlastimil Hubert, starosta Loun Pavel Janda a místostarosta Vladimír A. Hons.

Certifikát předal profesor Jaroslav Veteška, vedoucí Katedry andragogiky a managementu vzdělávání Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Mgr.Vlastimilu Hubertovi, řediteli ZŠ Přemyslovců. Výběr byl zdůvodněn na základě analýzy kritérií, které škola dlouhodobě splňuje. 

Slavnostní předání proběhlo za účasti Mgr. Pavla Jandy, starosty města a Mgr. Vladimíra A. Honse, místostarosty města. Oba vrcholní představitelé Loun se pozitivně vyjádřili k budoucí úzké spolupráci ZŠ Přemyslovců s Pedagogickou fakultou UK, díky níž se lounská škola stane realizačním pracovištěm pro manažerské a pedagogické praxe studentů z Karlovy univerzity. Zároveň ocenili fakt, že ZŠ Přemyslovců je teprve třetí školou v historii Ústeckého kraje, která tento titul obdržela. 

Během dne pak proběhla na ZŠ další odborná jednání s představitelkami univerzity, RNDr. Evou Urbanovou a PhDr. Lucií Paulovčákovou Ph.D., o podmínkách spolupráce. Zároveň škola splnila kritéria pro přiznání titulu Katedrová škola PF UK i pro následující školní rok 2019-2020. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video