Jaroslav Sulovský bude hrát za Louny, v dobrém vzpomíná na FK Vroutek

Alla Želinská 2019-03-16 09:15:00

Fotbalista Jaroslav Sulovský odchází ze Slavoje k vedoucímu celku této soutěže do Loun. Sulovský, který v mládežnických kategoriích hrál za pražskou Spartu, přestoupil do Žatce v srpnu 2018 z Vroutku. O svých fotbalových začátcích, hostování ve Spartě, zdravotní pauze i o FK Vroutek, který mu přirostl k srdci, vypráví čtyřiadvacetiletý Žatečák Jaroslav Sulovský v krátkém rozhovoru.

Kdy jste začal s fotbalem?

Jako malý kluk jsem začínal v Žatci a poté v Blšanech. V deseti letech jsem odešel do Prahy, kde jsem hrál 10 let za tým AC Sparta Praha. Hrál jsem tam od kategorií žáků, přes dorost, až po Juniorku (B-tým Sparty).

Co následovalo poté?

Cítil jsem, že je čas hrát dospělý fotbal a jelikož konkurence v Spartě je obrovská, zkusil jsem 2. ligu v Mostě, kde mám pár startů. Po půl roce hostování jsem se vrátil do Sparty a měl potíže s třísly. Po odborném prohlédnutí mi lékař doporučil plastickou operaci obou třísel… A měl jsem dva roky po fotbale.

Jaká byla rekonvalescence?

Rekonvalescence po operaci nebyla tak pozitivní a rychlá, jak bych si přál. A tak jsem se věnoval tomu, abych si našel slušnou práci a pomalu zapomínal na fotbal. Maximálně ho měl jako koníček.

Ale k fotbalu jste se nakonec vrátil...

Teď se dostáváme k Vroutku. Asi zhruba po dvou letech bez fotbalu se mi ozval trenér Libor Klíč, který mě namotivoval a řekl mi, že je brzo na to, abych to zabalil. Tak mě přivedl do FK Vroutek. Zázemí na tuto soutěž tam bylo skvělé (v tu chvíli se tam hrála B třída). Od fanoušků, až po vedení mi tento klub přirostl k srdci a přeji mu v budoucnu jen to nejlepší. I právě vedení Vroutku vděčím za to, že se domluvili ze Spartou a dali mi tu šanci, začít znovu!

Vrouteckému celku se s vámi dařilo, ale vás to táhlo dál, že? 

Hned první rok jsme postoupili a hráli A třídu. Po roce v A třídě jsem se rozhodl zkusit hrát o soutěž výš. Cítil jsem zájem Žatce a Loun, dokonce i divizního Mostu, ale díky tomu, že jsem měl Žatec nejblíže, zvolil jsem si ho. Kluky jsem tu znal, nebyl problém rychle zapadnout do kabiny. Po půl roce se mi opět ozvaly Louny. Tím, že jsem moc nepadl novému trenérovi do oka a cítil jsem, že bych nebyl tolik herně vytížený, byl jsem rád, že tato nabídka od Loun přišla. Začal jsem s nimi přípravu a cca po 14 dnech mi vedení Loun a trenér řekl, že mají opravdu zájem a chtějí dokončit přestup.

Váš přestup byl poněkud nestandardní...

S přestupem to nebylo jednoduché, Žatec mě odmítl pustit a proto Louny zvolily variantu profesionální smlouvy, čehož si od nich moc vážím.

Váše cíle do budoucna?

Určitě se probojovat do základní sestavy a postoupit zpět do vyšší soutěže.

Děkuji za rozhovor, ať se daří. Alla Želinská

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video