Protidrogový vlak zastaví na dva dny na hlavním nádraží v Lounech

Lucie Steklá 2019-06-04 13:07:00

Louny (lus) Šest stříbrných obrněných vagónů zastaví na dva dny na hlavím vlakovém nádraží v Lounech. Revoluční primární protidrogová prevence, Revolution Train, chcete-li protidrogový vlak, budou moci školy a veřejnost navštívit ve středu 5. a čtvrtek 6. června.

Protidrogový vlak nabídne čtyři kinosály, osm interaktivních místností a v nich příběh, jak snadné je propadnout drogám a jak těžké je se závislosti zbavit. „Cílem vlakového programu Revolution Train je prostřednictvím zapojení lidských smyslů zapůsobit na návštěvníka a inspirovat jej k pozitivním životním volbám. Jsou zde představeny mechanismy, kterými drogová závislost vzniká až do důsledků, které v životě závislého čekají. Díky zapojení do reálného příběhu, emotivním situacím a interaktivnímu přístupu dokáže program zaujmout a dát prostor k přemýšlení nad nebezpečím legálních i nelegálních drog,“ vysvětluje autor projektu Pavel Tůma.

Program trvá devadesát minut a je určen jak pro školní skupinky, pro děti od 12 do 17 let, ale také pro širokou veřejnost. „Vítáni jsou i rodiče, protože náznaky užívání drog se objevují již u dětí ve velmi nízkém věku. Rodiče si závislosti u dítěte dlouho nemusí všimnout a nakonec může být pozdě,“ do-dal P. Tůma.

Dopolední program je rezervován pro školy. Odpoledne je otevřeno pro zájemce od 15.30 do 18 hodin. Program začíná každých dvacet minut. Vstup bude díky lounské radnici po celou dobu zdarma.

Vlak byl již ve více než sto městech Česka, Slovenska a Německa. Projekt navštívilo sto tisíc lidí. Revolution Train dlouhodobě podporuje Národní protidrogová centrála. Velkou podporou jsou pozitivní reakce dětí a pedagogů, kteří se programu zúčastnili.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video