Kluci starší přípravky vyhráli turnaj v Ostrově

Lucie Steklá 2019-07-04 13:28:00

Louny, Ostrov (lus) Letošní fotbalovou sezonu úspěšně zakončili malí fotbalisté FK Louny. Tým kluků ročníku 2009 se pod vedením trenérů Zdeňka Kubisky a Milana Lauricha vydal v sobotu 22. června bojovat o co nejlepší umístění na celodenním fotbalovém turnaji Ostrovský den plný fotbalu. V loňském roce na tomto turnaji stejný tým získal stříbrné medaile, letos to byly medaile nejcennější.

Ve své kategorii měli za soupeře týmy z FK Ostrov, Junior Žatec, Slavia Karlovy Vary, SK Petřín Plzeň, FK Dukla Praha dívky I, FK Dukla Praha dívky II a FC Viktoria Plzeň dívky. Turnaj, který se v Ostrově pořádá pro ročníky nejmladší přípravky, mladší přípravky, starší přípravky a mladších žáků, přičemž v každé kategorii mohlo nastoupit osm týmů, se hrál systémem každý s každým po dobu patnácti minut. Oproti loňskému roku, kdy venkovní teploty byly do patnácti stupňů, foukalo a pršelo, byl letošní ročník do dvanácté hodiny obdařen letním počasím. Déšť ale nezklamal ani letos, a tak se řada utkání na sedmi připravených hřištích hrála v dešti.

Malí fotbalisté FK Louny turnaj zahájili utkáním proti „svému rivalovi z loňska“ Slavii K. Vary, kterou porazili 5:3. S domácím týmem Ostrova lounští fotbalisté remizovali 1:1, v malém okresním derby proti žateckým fotbalistům těsně vyhráli 0:1. Jedinou prohru se fotbalisté FK Louny zapsali v utkání s fotbalisty SK Plzeň 2:1. Poslední tři duely čekaly na lounské hráče souboje s týmy dívek, v nichž nastříleli devatenáct branek. A právě počet vstřelených branek je nakonec vynesl na nejvyšší stupínek turnaje. S dívčím týmem Viktorie Plzeň kluci vyhráli 4:1, Duklu I porazili 6:3, Duklu II dokonce 9:0. Poslední utkání se ukázalo být pro po-řadí rozhodující, neboť dokonce čtyři týmy měly po odehrání všech šestapadesáti utká-ní ročníku 2009 stejný počet bodů – šestnáct. Protože, jak pořadatelé řekli, chtějí, aby se v Ostrově hrál útočný fotbal, byl počet vstřelených branek druhým kritériem pro určení pořadí, až poté vzájemné utkání týmů. Mezi kluby Ostrov, Plzeň, Louny a K. Vary nejvíce vstřelených branek - 27 - měli lounští hráči a po zásluze se tak radovali z prvního místa. Druhá Slavia K. Vary dala o čtyři branky méně.

Před vyhlášením kluci z Loun věděli, že budou mít medaili, ale nevěděli jakou. Rodiče i trenéři to před nimi úspěšně tajili. O to větší radost v týmu propukla, když na druhém místě pořadatelé vyhlásili tým Slavie K. Vary a poté ještě jednou, když zaznělo… „vítězem se stává tým FK Seko Louny”. Domů si malí fotbalisté odvezli krásný pohár a každý namísto zlaté medaile malý pohár fotbalisty.

Zlatý pohár na závěr sezony. Fotbalisté starší přípravky ročníku 2009 Fotbalového klubu Louny vybojovali na turnaji v Ostrově zlaté medaile. Na snímku horní řada zleva: Jakub Ruchař, Matyáš Jirotka, Nicolas Hofbauer, Martin Kubiska, Jan Hrynčuk, Tobiáš Tříska, Miroslav Janda, Tomáš Laurich, dolní řada zleva: Eliáš Novotný, Vítek Saifrt, Vuk Zörner. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video