Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-08-22 21:34:00

Furt Rovně u piana, Monika Absolonová a piano, hudba v podloubí, prohlídky zámku s princeznou, Soudné sestry, Refreš, Strašidelná rozhledna, Cesta z města, Bartolomějská pouť, Touchenfest - i tento víkend bude kulturní a zábavný!

ŽATECKO

PÁTEK 23. SRPNA

Letní kino Žatec: Hodinářův učeň – pohádka. Ve 21 hod.

Žatec, nám. Svobody: Busking v podloubí - hudba ulice #9. Konec prázdnin se blíží! Vystoupí: Sešlost věkem - (Trachta a spol), místní hudební skupina hrající folk, country a hity 60. a 70.let, Míra Čermák, mladý student obchodní akademie s famózní kytarovou technikou. Od 16 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Dup Sound. Od 21 hod.

SOBOTA 24. SRPNA

Letní kino Žatec: Toy Story 4: Příběh hraček – rodinná animovaná komedie. Ve 21 hod.

Zámek Stekník: Prohlídky s princeznou Magdalenkou – kostýmované prohlídky, které seznámí děti s historií zámku a princezna jim představí zajímavé předměty, které naši předkové používali ke každodenní práci, úkolem bude uhodnout, k čemu sloužily. Také v neděli. Od 10.30 do 15.30 hodin.

Country club Tulipán Žatec: Hraje Black & White. Od 21 hod.

NEDĚLE 25. SRPNA

Letní kino Žatec: Krvavá nevěsta – horor. Ve 21 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 23. SRPNA

Kino Svět Louny: Tenkrát v Hollywoodu – Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Toy Story 4: Příběh hraček. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Hodinářův učeň - Premiéra ČR. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Roubenka Louny: Refreš - Folk rock z Peruce v Roubence na výstavišti! Vstup 40 Kč. Od 19 hod.

Smolnice: Bartolomějská pouť – ve statku čp. 4 a kostele sv. Bartoloměje.

Letní scéna Tvrz Divice: Monika Absolonová a piano - Královna českých muzikálových jevišť za doprovodu skvělého pianisty Ondřeje Hájka. Na jedinečném koncertě zazní skladby z muzikálových představení, chybět nebudou ani důvěrně známé a oblíbené skladby z Evity a Funny Girl. Od 20 hod.

SOBOTA 24. SRPNA

Kino Svět Louny: Tlapková patrola – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Tajný život mazlíčků 2 – 3D. Také v neděli. Ve 13 hod.

Telce, Sokolovna: Tenisový turnaj - 4. ročník turnaje čtyřher ve 2 kategoriích, startovné 140 Kč za tým. Od 9 hod.

Letní cvičiště Louny: Memoriál Péti Hézlové - Cvičení a závody. tombola a vyhlášení sbírky. Veškeré příspěvky a poplatky za registraci jdou na dobročinné účely pro Onkologii Chomutov. Poplatek za registraci 190 Kč. Od 13 hod.

Louny, Mírové náměstí u piana: Furt Rovně na ulici - Lounská kapela Furt Rovně se vrací do rodného města, kde zahraje zcela výjimečně v buskingovém stylu. Struny piana na náměstí rozezní frontman kapely Marek Mikulášek. Přijďte si vychutnat jedinečnou atmosféru pouličního koncertu této lounské kapely svébytného žánru. Od 20 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Soudné sestry - Bloudí komnatami duch zabitého krále, nebo vévodovi straší na cimbuří? Lahůdka pro fanoušky fantasy a hlavně Terryho Pratchetta v podání Divadla Radar KO (Praha). Vstup 100 Kč. Od 20 hod.

Smolnice: Bartolomějská pouť - od 16 hodin módní přehlídka krásných oděvů z našich skříní a výstava retro kočárků. Statek čp. 4. Od 16 hod.

Touchovice: Touchenfest 2019 - Vystoupí Dukla Vozovna, Carpatia Castle, Už jsme doma, Krleš, Phil Shoenfelt (GB) & Southern Cross, Sandonorico, Beruška. Od 16 hod.

NEDĚLE 25. SRPNA

Vernerův mlýn Brloh u Loun: Rozšířená prohlídka - prohlídka trasy technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Vstupné 120 Kč / 100 Kč. Od 15 hodin.

Smolnice: Bartolomějská pouť - od 14.30 v kostele poutní mše svatá - P. C. Kubánek, v 16 hodin koncert J. a O. Lébrovi – housle, P. Černý – varhany. Díla autorů: J. B. Foerster, J. Suk, A. Dvořák, W. A. Mozart. Od 14.30 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 23. SRPNA

Letní kino Podbořany: Lovení – romantická komedie. Ve 21 hod.

SOBOTA 24. SRPNA  

Blšany, Stachov: Cesta z města - S čerty nejsou žerty… aneb čerti na kolech - 8. ročník výletu na kolech pro rodiny s dětmi v kostýmech (není podmínkou). Start Stachov hřiště v 10.30 hod.

Fotbalové hřiště Nepomyšl: Vzpomínkový fotbalový zápas starých gard Nepomyšl - Stochov k 100. výročí narození nestora kopané v Nepomyšli Urbana Škoriaka. Od 15 hod.

Město Kryry: Strašidelná rozhledna - soutěžní odpoledne pro děti v letním kině se stezkou odvahy na rozhlednu. Zve Lekaf Tým pod záštitou volnočasového centra Bertík. Pro hladová bříška buřtík i limča, pro odvážné stanové městečko. Od 17 a 20 hod.  

NEDĚLE 25. SRPNA

Podbořany, kostel sv. Petra a Pavla: Nedělní mše sv. V 9 hod.

Krásný Dvůr, kostel: Mše sv. V 11 hod. 

Kryry, farní kaple: Mše sv. Ve 14 hod.

Libyně u Lubence: Kostel otevřen vždy v sobotu a neděli - klíče od Vochlické rozhledny se vyzvedávají v kostele. Sezóna do 27. 10. Od 13 do 16 hodin.

Schillerova rozhledna Kryry: Otevřeno každou sobotu a neděli a o svátcích od 12 do 16 hodin.

Kaple Všech svatých u Petrohradu: Otevřená každou sobotu a neděli od 14 do 16 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Podbořany kdysi a dnes – své fotografie vystavuje Laurencia Helásková. Do 31. 8. V neděli od 9 do 12 a od 13 do 16 hod. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video