Konečně vítězství v domácím prostředí

Lucie Steklá 2019-10-23 14:16:27

Louny v nedělním utkání jedenáctého kola divizní soutěže opět vsadily na zodpovědnou obranu a úspěšnost v osobních soubojích. „Věděli jsme, že soupeř disponuje mladými, běhavými odchovanci Slovanu Liberec, ale právě jejich většinová prozatímní nezkušenost se seniorským fotbalem by mohlo být to, čeho jsme chtěli využít a vsadit na to. Proto jsme byli důrazní v soubojích a k soupeři velice rychle přistupovali,“ řekl trenér Loun Zdeněk Kudela. Jeho svěřencům se dařilo získávat dost míčů při, někdy zbrklé, rozehrávce mladých hráčů soupeřova týmu.

První vstřelený gól Loun byl výstavní. Gajecký po zisku míče jej přisunul Michalu Lesniakovi, který bombou trefil pravý horní roh branky Plechatého. I druhý gól padl po dobrém soubojovém ataku soupeře. Opět míč vybojoval Vojta Gajecký a po samostatném nájezdu přidal druhý gól. Poločasový účet uzavřel Jakub Matkovič. Na levé straně u brankové čáry obešel protihráče a téměř z nulového úhlu prostřelil Plechatého potřetí. „Poločas jsme odehráli velice slušně, českolipské jsme do šance nepustili, ovšem naše kombinace měly být ještě přesnější a nápaditější,“ zhodnotil trenér. 

Do druhého poločasu již nemohl nastoupit lounský Sulovský, který stále ještě není plně doléčen. Ve slušné hře ale lounští fotbalisté nadále pokračovali a po hezké kombinaci Gajeckým zvýšili už na rozdíl čtyř branek. „Ovšem v poslední dvacetiminutovce jsme přece jen ustoupili od poctivého přístupu, v soustředěnosti polevili a umožnili tak hostům po našich individuálních chybách dvakrát skórovat. V úplném závěru zápasu jsme pak pátým gólem herní pokles poněkud napravili. Michal Lesniak převzal v pokutovém území centrovaný míč, výborně se s ním otočil a k tyči umístěnou střelou pečetil naše zasloužené vítězství,“ uzavřel Z. Kudela. 

FK SEKO Louny – FK Arsenal Česká Lípa 5:2 (3:0) 

Sestava: Pokorný – Kafka,Vokurka, Besta, Fiřt – Minařík (70.Schettl), Sulovský (46. Zerner), Suchý,Matkovič – Lesniak – Gajecký (78. Nykl)

Branky: 21. a 90. Lesniak, 26. a 62. Gajecký, 30. Matkovič

ŽK: 46. Zerner, 73. Suchý, 84. Matkovič, 89. Vokurka

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video