Modrá kost pokřtí své první společné album Létám

Alla Želinská 2019-11-13 11:10:00

Létám. Takový příznačný romantický název má zbrusu nové CD lubenecké kapely Modrá kost. Křest prvního společného cédéčka pětičlenné skupiny s frontmankou Janou Michalcovou se odehraje již tento pátek 15. listopadu od 18 hodin v Kulturním domě v Lubenci.

Kapela Modrá kost spolu hraje už sedmý rok. O vzniku CD její členové – Jana a Anna Michalcovy, Vít a Dana Šaškovi a Jana Kvěšová – uvažovali už delší dobu… „Až letos jsme se konečně odhodlali. Máme samozřejmě písní mnohem víc, takže výběr toho, co nahrajeme, nebyl lehký. Nakonec to byl kompromis mezi návrhy všech členů kapely,“ říká Jana Michalcová.

CD vznikalo v nahrávacím studiu Klášter Teplá. „Nahrávali jsme v závěru srpna celé čtyři dny od rána do večera. Zavřeli jsme se tam a nahrávali, ale také tvořili. Zvukař Jiří Chaloupek nám byl trpělivým a zkušeným rádcem,“ popisuje Jana spolu s dalšími členy kapely svůj tvůrčí pobyt v nahrávacím studiu národní kulturní památky – kláštera premonstrátů v Teplé. 

Přesně před deseti lety Jana Michalcová vydala autorské CD Zrání, to ale ještě hrála sama s kytarou. Některé písně z tohoto CD se objevily v nové úpravě s kapelou i na společném CD Létám. Je to například píseň O ženách nebo Francouzské okamžiky. „Všechny písničky z CD jsou naše oblíbené, také je nejčastěji hrajeme. U diváků pak největší úspěch mívají písně Čtyři dohody, Stažený rolety a Léto. Já osobně dávám číslo jedna nejnovější písničce Tarot. Tu jsme vážně vymazlili,“ prozradila autorka.

CD nese název Létám podle první písničky, které obsahuje. „Je taková veselá a svěží. Doufáme, že takové je i celé CD,“ dodává Jana Michalcová. Je autorkou textů i hudby, grafický návrh obálky vytvořila Anna Voříšková.

Také Víťa Šašek, jenž v kapele hraje na saxofon, rytmické nástroje i zpívá a na nahrávání si „odskočil“ od práce a plaveckého tréninku, je rád, že se společně rozhodli CD nahrát. „Myslím, že je to pro kapelu významný krok vpřed, posunulo nás to všechny. Bavilo mě to, vzal jsem si dovolenou v práci a trénovat jsem jezdil každý večer po nahrávání do Mariánských lázní, abych nevypadl z rytmu. Nejtěžší bylo se v pěti lidech shodnout na termínu, ale když už bylo jasno, na několik dní jsme se zavřeli do studia a výsledek stojí za to… i když, to ať posoudí každý posluchač sám,“ řekl Víťa.

Jste tedy všichni srdečně zváni na křest – v KD Lubenec v pátek 15. 11. od 18 hodin. Modrá kost zahraje písničky z cédéčka (a možná i nějaké další), čeká vás i malý raut a možná přijede i host – pražská kapela Vrak, jejíž motto zní: Hrajeme pro radost a od srdce. Máte se na co těšit!

Modrá kost: Jana Michalcová – zpěv, akustická kytara, Jana Kvěšová – zpěv, akordeon, flétny, klávesy, Anna Michalcová – zpěv, sólová kytara, basová kytara, flétny, Jana Kvěšová – akordeon, altová flétna, zpěv, Dana Šašková – zpěv, klavír, klávesy, bubny, Vít Šašek – zpěv, saxofon.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video