Krampusáci prošli Blšany, čtvrteční akci v Lounech pořadatelé zrušili

Lucie Steklá 2019-11-27 14:29:00

Blšany (lus) Kdo se chtěl bát, stačilo v sobotu 16. listopadu v podvečer navštívit Blšany, kde se po roční pauze konala show alpských čertů. Než mezi návštěvníky zavítali čerti, ti děsivější než jaké známe, krampus čerti, užili si návštěvníci v Blšanech odpolední program.

 Během něj mohli zhlédnout taneční vystoupení blšanských dětí, k poslechu zahrála skupina No To Snad Není Možný. Svoji bubenickou show opět představila skupina Tam Tam Batucada, která také prošla trasou alpských čertů. Nechyběly stánky s občerstvením či hračkami. Deset minut před šestou hodinou program zakončil ohňostroj a již se malí i velcí mohli těšit na show ,,Krampusáků“. V průvodu šly dvě desítky členů skupiny Krampus čerti ze severu. Protože alpští čerti budí respekt nejen u dětí, ale i u dospělých, nebylo výjimkou, že se jich lekl každý, koho postrašili. Nelze ani spočítat, kolika dětem čerti sebrali čepice, nebo kolik dětí vzali z náručí rodičů. Nutno ale říci, že vše vždy vrátily, čepice i děti.

Show alpských čertů tedy nezklamala. Další si mohou zájemci užít příští čtvrtek (28. listopadu) v Kulturním domě Zastávka v Lounech, kde je od 17 hodin připraven program s čerty z Rakouska. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video