Kam vyrazit o víkendu na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2019-12-06 06:52:00

Advent na náměstí, koledy v podloubí, Mikuláš ve stebenském pekle, Mikulášský jarmark v Nepomyšli, Mucha v Žatci, svařák u všech čertů, nový Ateliér na tvrzi, Devítka v loutkovém - je tu druhý adventní víkend a neděle!

ŽATECKO

PÁTEK 6. PROSINCE  

Digitální kino Žatec: Jumanji: Další level 2D. V 17.30 hod.

Špindl 2 – komedie. Také v sobotu. Ve 20 hod.

Domov pro seniory Žatec: Vystoupení pro seniory – žáci ZUŠ Žatec. Od 15.30 hod.

Budík, Hošťálkovo náměstí Žatec: Irská hudba v adventním Budíku - hraje Poitín z Plzně - prima parta z Plzně se svou svižnou i melancholickou, taneční i rozjímací irskou lidovou hudbou. Vstupné dobrovolné, v doporučené výši kolem 80 Kč. Od 20 hod.

Párty salón Moskva Žatec: Hraje Duo ToNika - Duo ToNika a pop 80. a 90. let. Vstup 60 Kč. Od 20 hod.

SOBOTA 7. PROSINCE

Digitální kino Žatec: Pat a Mat: Kutilské trampoty. V 15 hod.

Městská knihovna Žatec: Adventní tvoření z vizovického pečiva - V sálku centrální knihovny dvouhodinové voňavé tvoření. Vstupné dobrovolné. Od 14 hod.

Náměstí Svobody Žatec: Advent na náměstí - Tradiční české koledy a koledy světové, od 17 h adventní setkání se zvony - Pražská mobilní zvonohra. Od 16 do 18 hod.

Nové Sedlo, sál Pohostinství: Předvánoční bleší trh – prodej věcí z druhé ruky, oblečení, hračky, sportovní náčiní, keramika, nadoví atd. Také v neděli. Od 13 do 16 hod.

Čeradice: Tvoření adventních věnců v klubovně na fotbalovém hřišti - věnečky různých velikostí a chvojí bude připraveno. Od 15 hod.

Žatec, pivárium Zlatý Chmel: Mucha v Žatci – punk šlágr Brno, tradiční Barvy podzimu. Zahrát přijedou: Mucha, Haj hou, Stamp out System, Jasnej pomeranč. Program jsme museli zkrátit, omlouváme se tedy Najust a Rock Cafe Čili Pampers, že to padlo na ně. Akce proběhne za podpory města Žatce. Od 19 hod.

NEDĚLE 8. PROSINCE

Digitální kino Žatec: Ledové království II – 2D. V 15 hod.

Jumanji: Další level 3D. V 17.30 hod.

Joker – krimi thriller. Ve 20 hod.

Podloubí u bývalé spořitelny Žatec: Koledy v podloubí - Zpívání koled, vánoční jarmark, svařené víno, cukroví. Od 16 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 6. PROSINCE

Kino Svět Louny: Jumanji: Další level 3D. Také v sobotu a neděli. V 17.30 hod.

Špindl 2 – komedie, doporučeno od 12 let. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Valhalla: Říše bohů – dobrodružný thriller. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Atrium radnice Louny: Svařák U všech čertů - V pátek od rána dlouho do tmy s bigbítkem, v sobotu od rána do oběda s minitrhem, v 10 hodin koledy se sborem. Pivo, klobásy, špek .... a ten nejlepší svařák. V pátek 10 – 22 hod, v sobotu od 10 do 14 hod.

Čajovna U sv. Mikuláše Louny: Pavel - Zpívající mísy a gongy - Pavel tvoří pomocí prastarých nástrojů hudební obrazy, které vás vezmou do snového prostoru, kde neplatí čas a okolní svět přestává existovat. Naopak ožívá vaše podvědomí a na vlnách vibrací vás odnáší až tam, kam mu dovolíte jít. Vstupné 100 Kč (studenti, důchodci: 50 Kč). V 18 hod.

Loutkové divadlo Louny: Devítka - koncert folkové hudební skupiny, založené v roce 1992. V jejím středu je kytarista, zpěvák a skladatel Honza Brož. Vstupné 250 Kč. Ve 20 hod.

Obec Výškov: Po vsi budou chodit čerti s Mikulášem - Čerti s Mikulášem budou chodit v Počeradech, na Rozvodně Výškov a ve Výškově. Od 16.30 hod.

Hříškov, kaple Nejsvětější Trojice: Vánoční zpívání žáků Kateřiny Štolové - Před slavnostním rozsvícením vánočního stromu zazpívají v kapli na Hříškově žáci Kateřiny Štolové ze ZUŠ Louny. Na programu jsou vánoční písně a koledy. Jako host zahraje na housle Alžběta Marie Štolová. V 17 hod.

Dělnický dům Cítoliby: Mikulášské odpoledne – podvečer plný zábavy, nezapomeňte masky. Děti zdarma, dospělí 20 Kč. Od 17 hod.

Tvrz Divice: Slavnostní otevření Ateliéru - soukromá minigalerie, kde se vám budou skrze svá díla představovat čeští umělci z nejrůznějších uměleckých oblastí. Přijďte společně s námi takový magický prostor slavnostně otevřít a nechme umění na chvíli opět mluvit za nás. Pozvání přijaly herečka Jana Krausová a zpěvačka Radka Fišarová, která při této krásné příležitosti zazpívá a společně s paní Krausovou Ateliér pokřtí. Od 14 hod.

Retro City club Louny: Hraje DJ Karel Beran. Od 21 hod.       

SOBOTA 7. PROSINCE

Kino Svět Louny: Ledové království II – 2D. Také v neděli. V 10 hod.

Pat a Mat: Kutilské trampoty. Také v neděli. Ve 13 hod.

Ledové království II – 3D. Také v neděli. V 15 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Vánoční koncert dechového orchestru - Dechový orchestr ZUŠ Louny hraje pod taktovkou Jaromíra Laksy. Vstupné 60 Kč. Ve 14 hod.

Pavilon A – výstaviště Louny: Adventní pavilon - Adventní tržnice, vánoční ozdoby, cukroví, výrobky Spolku paní, dam a dívek, knihy pro děti i dospělé, rukodělné dílny – výroba ozdob, andělů, vánočních přání, psaní dopisů Ježíškovi. Kavárna otevřena po celou dobu akce. Vstup zdarma, platba za jednotlivé dílny na místě. Od 10 do 17 hod.

Kostel sv. Mikuláše Orasice: Poutní mše svatá - Pokud jste ještě neviděli nádherné restaurované malby s výjevy ze života sv. Mikuláše, máte možnost si je prohlédnout před mší, nebo se účastnit mše a prožít adventní odpoledne klidně a rozjímavě. V 15 hod.

Kostel sv. Jakuba Většího Slavětín: Komentovaní prohlídka kostela sv. Jakuba Většího - Adventní komentovaná prohlídka zaměřená na slavení Vánoc ve středověku a nástěnné malby z doby Václava IV. Výklad přednese Ondřej Faktor z Národní galerie Praha. Zazní vánoční hudba, varhany Gabriela Ferancová, zpěv Dana Suchá. Od 13:30 hod.

Slavětín, náměstí: Vánoční trhy - Cukroví, svařák, klobásy, dárky. Zahájení, v 16 hodin koledy v podání Příležitostného pěveckého sboru, v 17 hodin rozsvěcení stromku. Od 15 hod.

Obec Libčeves: Adventní odpoledne – občerstvení zajištěno, moderuje Petr Martinák. Od 14 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 15.45 do 17.15 hod.

Obec Jimlín: Mikulášská nadílka a rozsvícení vánočního stromu před školou v Zeměchách – vystoupení dětí, vánoční trhy. Od 16 hod.

Vánoční vystoupení dětí 1. ZŠ v místní kapli a rozsvícení vánočního stromečku – pouštění lodiček, teplé nápoje, prosíme šikovné hospodyňky o upečení něčeho dobrého k čaji. Od 17 hod.

Obec Raná: Rozsvícení vánočního stromu a mikulášská nadílka pro děti na sále kulturního domu – od 16.45 setkání u vánočního stromečku (pohoštění), vánoční koledy (živá hudba), 17.30 rozsvícení vánočního stromku, vánoční přání starosty obce, v 18 hodin přesun do sálu KD – zábavný večer pro děti a dospělé, Mikuláš, Anděl a čerti, od 20 hod zábava pro dospělé – reprodukovaná hudba. Od 16.45 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Kateřina Macháčková - kromě řady pikantních a veselých historek jí popřejeme k čerstvým 70. narozeninám (na které rozhodně zdaleka nevypadá) a paní Kateřina si pro vás připravila i malé soutěžní překvapení. Moderuje herec Karel Soukup. V 17 hod.

Barokní maštal Tvrz Divice: Ničeho nelituji - Pocta Édith Piaf - Českou Édith Piaf Radku Fišarovou doprovází vynikající běloruský akordeonista Aliaksandr Yasinski a kytarista Miroslav Linka. Od 18 hod.

Restaurace Černý kůň – klub Za zdí Louny: Hard rock Tribute - Kapela vznikla před 6 lety, kdy jsme s předním českým bubeníkem Martinem Vajglem zavzpomínali na zlatá rocková sedmdesátá léta, a řekli si, že postavíme kapelu, která uspokojí náš hlad po zahrání si této muziky. Vstup 100 Kč. Ve 20 hod.

Retro City club Louny: Hraje DJ A 75. Od 21 hod.

NEDĚLE 8. PROSINCE

Chrám sv. Mikuláše Louny: Poutní mše svatá - Poutní mše sv. za účasti probošta kapituly, kanovníka svatoštěpánského Jiřího Hladíka ke cti sv. Mikuláše. Přijde i sv. Mikuláš. Zpívá chrámový sbor. V 9 hod.

Autobusové nádraží Louny: Mikulášské trhy na autobusáku - pořádá TK Luna Louny. Od 12 do 17 hod.

Zimní stadion Louny: Veřejné bruslení. Od 13 do 14.30 hod.

Kulturní dům na Rozcestí Dobroměřice: Mikulášská nadílka - Masky malých čertíků a andílků jsou vítány, zve obec Dobroměřice. V 15 hod.

KD Zastávka Louny: Pravidelné odpoledne s Lounskou třináctkou – Mikulášská, nedělní zábava s nadílkou. Vstupné 90 Kč. Od 14 hod.

Loutkové divadlo Louny: Jak rozčertit čerta - Loutková pohádka, možná přijde i Mikuláš... Vstupné 30 Kš, děti do 2 let zdarma. Ve 14:30 hod.

Vrchlického divadlo Louny: Donald Churchill: Chvilková slabost - Divadlo v Rytířské – Petra Špalková, David Matásek, Sandra Čerodrinská / Sára Sandeva. Vstupné 400 Kč. V 19 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 6. PROSINCE

Podbořany, náměstí: Tradiční páteční trhy. Od 7 hod.

Kino Podbořany: Staříci – drama, road movie. V 19.30 hod.

Bílá Růže Podbořany: Hell´s párty s DJ A75. Od 21 hod.

SOBOTA 7. PROSINCE  

Nepomyšl: Mikulášský jarmark - poutní mše v kostele sv. Mikuláše, pěvecký sbor Egeria v kostele, Filip Richie s kapelou, Jiří Bláha písničky na přání, Mikulášská nadílka, Heidi Janků, Petr Kolář s kapelou, roz-svícení stromečku a ohňová show, koncert Žihelského sboru v kostele sv. Mikuláše, odpolednem provází Jiří Bláha. Od 12.30 hod.

Siřem: Poutní slavnost Neposkvrněného početí Panny Marie v kostele se sbírkou na záchranu kostela a pokračující opravy. Ve 14 hod.

Stebno: Mikuláš – u altánu za kostelem, ve stebenském pekle. Od 16.30 hod.

Blšany, obecní kino: Mikulášská nadílka – zve osadní výbor Blšany, mikulášská dílnička, čertovská nadílka, andělská diskotéka, vánoční kouzelník a jeho pomocníci. Občerstvení zajištěno. Vstupné dobrovolné. Od 14 hod.

Kulturní dům Lubenec: Mikulášská nadílka – připraven je Mikulášský program plný soutěží, her, tance, veselí. Pro děti a rodiče. V 15 hod.

Bílá Růže Podbořany: DJka Andrea Pomeje Cream 7. Od 21 hod. 

NEDĚLE 8. PROSINCE

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Mše svatá. Od 9 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video