Historky ze zahrady a života se vrací: vyšla Sláma v botách 2. Křest knihy proběhne v sobotu

Lucie Steklá 2019-12-21 10:22:40

Louny (lus) Po dvou letech vydává svoji druhou knihu Veronika Kyčera Kučerová. Sláma v botách 2: Nejdůležitější v životě je láska. A hlína za nehty! nabízí další veselé příběhy lounské spisovatelky a blogerky. Vychází skutečný příběh o hledání (manželského) štěstí za časů eko krize a o humor není v novém díle lounské autorky nouze. Vše na motivy blogu Sláma v botách, jehož je Veronika Kučerová autorkou.

„Opravit stodolu, upéct chleba, zúrodnit zahradu, postavit dům… Verča a Kuba si toho naložili tolik, až už sami pochybují, jestli fakt šlapou po správné cestě. Jenže ta cesta je pořád vede společně dál - a o to jim šlo. Zachránit vyhořelé manželství a stvořit takový domov, kde bude rodina doopravdy žít, ne přežívat. Jenže cíl zatím daleko… A tak je o nové humorné příběhy se slámou v botách a hlínou za nehty (a cementem ve vlasech!) postaráno.“ popisuje svoji knihu autorka, která prožila a stále prožívá na vlastní kůži situaci, kdy se jeden z páru rozletí za svými ideály (ona), a druhému nezbývá než se přidat, nebo odpojit (manžel). Právě tuto svoji zkušenost přetavila Veronika v silné, a přitom vtipné vyprávění o lásce za časů eko krize. V příběhu o slámě v botách a rukách od hlíny. „Popisuji úsilí svoje a svého muže o vytvoření opravdového domova, a jak společně míříme z velkého města na malé a nakonec až na vesnici, kde hospodaříme, zahradničíme a zapojujeme se do sousedského života. Jenže k idyle má realita daleko. A tak si ke čtení při-pravte poznámkový blog i kapesníky, je totiž pravděpodobné, že obojí budete potřebovat!“ vzkazuje blogerka Veronika.

Sláma v botách 2 vyšla v pátek 13. prosince a nabídne čtenářům 35 stran návodů k biopěstování a zero waste životu. A vychází jako ekovýtisk, tedy na recyklovaném papíře a kartonu, za použití netoxických barev a technologií s co nejmenší CO2 stopou. „Po přečtení je možné ji zkompostovat!“ dodala s nadsázkou autorka.

Kniha vznikla na motivy Veroničina blogu www.slamavbotach.cz a volně navazuje na ,,první“ Slámu v botách - Když blondýna začne biofarmařit - vydanou v roce 2017. Součástí knihy je obsáhlá příloha s praktickými (nejen zahradnickými) zkušenostmi, tipy a recepty, které se vážou k příběhu, a dále Příručka pro kolibříky - návod, co dělat v Česku a na Slovensku v době ekologické a sociální krize, z pera Tomáše Hajzlera.

Chybět samozřejmě nebude křest knihy, který je naplánován na sobotu 21. prosince v pavilonu A na lounském výstavišti. Začátek je v 16 hodin. Na křtu bude kniha samo-zřejmě k zakoupení, chystá se autogramiáda i vystoupení pěveckého sboru Senior Melody, k dispozici bude fotokoutek s překvapením. Vzácným hostem křtu bude Daniel Pitek - Sedlák pod Milešovkou. První kniha vyšla jako dárek k Mikuláši, druhá může posloužit jako dárek k vánocům.

Veronika Kučerová v osmnácti odešla z Loun do Prahy, aby studovala literaturu, pracovala v médiích a byla šťastná. Po deseti letech se zase vrátila, jak sama říká, s pocitem, že sny si sice splnila, ale šťastná moc není. Chyběli jí její blízcí a to, co znala z dětství: pospolitost a ruce od hlíny. A tak v Lounech nejprve založila rodinu, pak zahradu, semínkovnu, v současné době je členkou několika spolků. Inspiraci pro psaní čerpá z vlastního života.

Sláma v botách 2. Silný příběh, který lechtá bránici a bere za srdce! To vše slibuje druhá kniha maminky, blogerky a farmářky Veroniky Kyčery Kučerová, která vyšla v pátek 13. prosince. Pro první výtisk si autorka osobně zajela do tiskárny. Foto: archiv autorky


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video