Oleje a tuky do nových kontejnerů

Lucie Steklá 2019-12-26 14:19:00

Louny (lus) Třídění odpadu je pro Louňany již samozřejmostí. A nyní budou mít další možnost ukázat, jak dobří v třídění odpadů jsou. 

Ministerstvo životního prostředí v recyklaci totiž zavádí další povinnost. Kromě základních žlutých, modrých a zelených popelnic na tříděný odpad nařizuje obcím za-vést od roku 2020 kontejnery na použité jedlé oleje a tuky. V Lounech jsou na tuto novinku připraveni a od nového roku se v ulicích objeví patnáct kontejnerových nádob.

Louňané tak budou mít mimo možnosti odevzdání jedlých tuků a olejů na sběrném dvoře i možnost vhodit oleje od ledna 2020 do nádob určených k jejich odkládání. „Nádoby určené k odkládání tohoto odpadu občany budou po městě rovnoměrně rozmístěny ke kontejnerovým stáním na separovaný odpad dle kapacitních možností,“ uvedla vedoucí odboru správy majetku Blanka Sunkovská. Nádoby budou umístěny v ulicích: Kpt. Nálepky, Kosmonautů, Přemyslovců, Lucemburků, Tomanova, V Oblouku, Mírové náměstí (za č. p. 52), U Stadionu, Javorová, Dykova, Vladimírská, Cítolibská, Dukelská a také v městských částech Brloh a Nečichy.

Do sběrné nádoby patří:

  • použité jedlé oleje a tuky z domácností, např. fritovací oleje 
  • ztužené jedlé tuky

Do sběrné nádoby nepatří:

  • technické oleje (převodové, motorové, tlumičové) 
  • maziva a kapaliny

Použité tuky a oleje vhazujte do nádoby v uzavřených obalech (např. PET lahve).

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video