Obhájí Zdeňka a Zdeňkové svá ředitelská křesla?

Veronika Salášková 2012-03-23 00:54:00

Žatec – Tři žatecké základní školy možná dostanou nové vedení. Město vypsalo výběrová řízení na obsazení těch křesel, v nichž ředitelé sedí déle než šest let. Pokud budou chtít ve svých funkcích pokračovat i nadále, budou je muset na konkurzu obhájit. Shodou okolností mají stejná křestní jména – dva se jmenují Zdeněk, třetí Zdeňka. Tou je starostka Zdeňka Hamousová. Výběrové řízení se jí týká i přesto, že je momentálně z funkce ředitelky Základní školy praktické, speciální a logopedické uvolněná.

Důvodem vypsání těchto výběrových řízení je změna školského zákona, která zavádí pravidlo, že ředitelé by měli být ve funkci pouze šest let a poté by měl proběhnout konkurz. V Žatci se tak budou konat na třech – Základní škole Komenského alej, kde je ředitelem Zdeněk Srp, Základní a Mateřské škole Jižní, již vede Zdeněk Němec a na Základní škole praktické, speciální a logopedické, kde je ředitelkou Zdeňka Hamousová. Z radnice zní, že výběrové řízení není pořádáno s úmyslem personální výměny. Pokud je ředitel dobrý, tak si podle vedení města funkci obhájí.
Po základních školách přijdou na řadu také ty mateřské. Město také nyní řeší nějaké možné technické změny v příspěvkových organizacích. Až z něj bude mít výsledky, tak pak vyhlásí výběrová řízení i pro ty mateřské školy, jejichž ředitelů se bude šestiletá lhůta týkat.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video