Prohlášení náměstka primátora Mgr. Milana Märce ke znovuotevření mateřských škol

Redakce 2020-04-17 17:26:31

CHOMUTOV - Otázka znovuotevření mateřských škol momentálně rezonuje veřejným prostorem. V Chomutově jsou školky uzavřeny zhruba měsíc. Vzhledem k aktuální situaci a uvolňování preventivních opatření už ale můžeme přemýšlet nad jejich navrácením do standardního režimu.

Protože naši největší prioritou je zachování zdraví našich obyvatel a v tomto případě konkrétně malých školáčků, jejich rodičů a zaměstnanců mateřských škol, vyčkáváme na pokyn z Ministerstva zdravotnictví České republiky, který zpracovávají epidemiologové ČR. Ten bude obsahovat jasné instrukce a kritéria, jež by měla být pro ochranu zdraví dětí, pedagogů i ostatních pracovníků v těchto zařízeních dodržována.

Dle vyjádření ministra školství Ing. Roberta Plagy by měly být tyto pokyny vypracovány a poskytnuty nejpozději do konce dubna. Ač chápeme tlak ze strany rodičů na znovuotevření našich mateřských škol, musíme se v této situaci chovat zodpovědně. Neuvážené a dostatečně nezabezpečené otevření těchto zařízení by mohlo situaci v našem městě zhoršit, což si bezesporu nikdo z nás nepřeje. Jakmile budeme mít pokyny ministerstva zdravotnictví k dispozici, budeme v souladu s nimi znovuotevření intenzivně připravovat. 

Děkuji Vám za pochopení a trpělivost. 

Milan Märc 

náměstek primátora pro oblast školství

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video