Další obce uvažují, že vylepší rozpočet zvýšením daně z nemovitosti

Jan Vnouček 2012-04-07 01:24:00

Podbořany, P. Rohozec – Město Podbořany by rádo od příštího roku zvýšilo koeficient pro výpočet daně z nemovitosti. Radní se na svém posledním zasedání usnesli, že dosavadní místní koeficient v hodnotě 1 by se mohl zvýšit na hodnotu 2. Musí to ovšem ještě posvětit a schválit zastupitelstvo.

„Je to zatím jen návrh. Ale je to jedna z možností, jak si vylepšit městský rozpočet, z kterého nám  vypadla spousta příjmů. Navíc jsme tuto daň v minulých letech na rozdíl od jiných měst nezvyšovali,“ argumentuje podbořanský starosta Radek Reindl.
S podobnou snahou ovšem narazilo vedení obce v Podbořanském Rohozci. Proti zdvojnásobení koeficientu se podle slov starosty Ladislava Gála postavili na zastupitelstvu sami občané. „Spočítal jsem, že by nám tak do rozpočtu přibylo 250 tisíc ročně, a za to už by se dalo něco udělat. Možná je ještě přesvědčím,“ doufá starosta obce se zhruba 120 obyvateli.
Kupříkladu v Žatci a v Lounech zaplatí majitelé nemovitostí dvojnásobnou daň z nemovitosti již letos.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video