Kanoista Slanina vyhrál úvodní sprinty. S otcem dojeli na debl-kanoi na pátém místě

Iveta Drlíková 2020-06-28 09:52:00

Žatecký kanoista Vladimír Slanina mladší vyhrál první dva závody českého poháru ve sprintu na divoké vodě. Na debl-kanoi rodinná posádka otec a syn Slaninovi skončili shodně ve finálových jízdách na pátém místě. Letošní zkrácenou sezónu ve sjezdových závodech na divoké vodě tak začali Slaninové opravdu parádně, zejména mladší z rodinné posádky.

První letošní závody českého poháru, které se mohly jet po uvolnění vládních opatření, proběhly na umělém kanále v Roudnici nad Labem. Oba Slaninové vůbec nevěděli, jak se postavit k trénování na letošní sezónu, kterou ovlivnila, jako všechny ostatní, krize způsobená šířením koronaviru. Touto dobou už oba měli mít po letošním závodním vrcholu, a to po Mistrovství světa ve sjezdu na divoké vodě v americké Atlantě, kde nás měli reprezentovat. Bohužel situace ve světě dopadla i na sport jako takový, a všechny mezinárodní soutěže, včetně mistrovství světa a světových pohárů byly bez náhrady zrušeny. „Věnovali jsme se spíš udržovacím tréninkům bez konkrétního vyladění formy na určité závody. Pořádně trénovat jsme začali zhruba před čtrnácti dny, kdy bylo jasné, že se první domácí sprintové závody vůbec uskuteční,“ říká Vladimír Slanina ml.

Mladší ze Slaninů závodil v Roudnici ve své oblíbené disciplíně sprintu na singl-kanoi a úvod netradiční sezóny mu vyšel opravdu parádně. Všechny jízdy s přehledem vyhrál, včetně těch finálových. Potvrdil tak, že patří k absolutní špičce, a to nejen u nás. Na druhé místo odsunul dalšího českého reprezentanta Rolence, který skončil v loňském roce před žateckým singlířem na světovém šampionátu ve Španělsku druhý a V. Slanina zde bral bronz. Na třetí příčce na trati v Roudnici dojel Rygl z Brna.

Na debl kanoi oba Slaninové v pohodě postoupili v obou závodních dnech do osmičlenného finále. Jednou ze šestého místa a v neděli ze čtvrté pozice. Před těmito závody spolu v podstatě neseděli v lodi přes sedm měsíců a dvě krátké tréninkové jízdy si zajeli až těsně před startem kvalifikace. Nakonec vyrovnali svá maxima na této trati z předchozích let. V obou finálových jízdách skončili pátí. „Prvních šest lodí v tomto opravdu vyrovnaném finále bylo v cíli pokaždé poskládáno v necelých dvou desetinách, takže jsme se svými výkony nad míru spokojeni,“ říká V. Slanina st.

Další závody v této zkrácené sezóně proběhnou koncem července v Českých Budějovicích, kde je na programu další Český pohár a rovněž Mistrovství ČR družstev ve sprintu. 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video