Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-08-13 13:38:00

JenMy v žateckém podloubí, letní 90ky U Orloje, NaFest v Žatci, sraz rodáků v Záhoří, celodenní párty na lounském koupališti, Příběh jednoho hradu na krásnodvorském koupališti, Pohádkové léto v Lipně, Paralet v Roubence, punková smršť na Chaloupce a možná přijede i Dominik Hašek do Očihova - je tu víkend!

ŽATECKO

PÁTEK 14. SRPNA

Letní kino Žatec: 3Bobule. Ve 21 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Výstava Pravěk v Žatci - výstava obrazů malířů Davida Bergera, Arnošta Hanáka a Jiřího Svobody. Všechny tyto muže spojuje Paleo art - umělecký směr ztvárňující pravěk. Do 6. září vždy od úterý do neděle 10 – 17 hod.

Bývalá spořitelna – Club Devítka Žatec: Hudba v podloubí - Kapela Jenmy, pouliční umění Busking.  Dobrovolný příspěvek do klobouku. Od 18 hod.

Restaurace U Orloje Žatec: DJ Fiala – letní 90ky - Letní multižánrový Orloj 2020, hudba k poslechu i tanci. Vstupné dobrovolné. Od 19 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hudební večer – hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

Dino club Žatec: Páteční mejdan – hraje DJ Phantom. Od 22 hod.

SOBOTA 15. SRPNA

Letní kino Žatec: NaFest - 1. ročník hudebního festivalu. Harlej, Hand Grenade, Loco Loco, Štěpán Soukup (ex Zakázaný Ovoce), Falešný Obvinění, Najust, Hot Pants v areálu letního kina. Vstup od 220 do 440 Kč. Od 14 hod.

Galerie U radnice Žatec: Žatec dříve a dnes - Výstava fotografií bude otevřená v rámci programu Dočesná jinak při hudebně-zábavném pořadu pro všechny generace s Aquariusem na náměstí Svobody. Od 15 hod.

Žatec, náměstí Svobody: Oslava 50 let od založení skupiny Aquarius začíná - Přijďte se s námi pobavit při příležitosti oslav 50. let fungování kapely Aquarius - Žatec dříve a dnes. Od 16 hod.

Libočany: Hospoda "Pod kaštanem" Libočany pořádá amatérský turnaj v nohejbale trojic - na hřišti u zámku Libočany. Registrace na místě od 8:30 hodin, startovné (zahrnuje občerstvení) 100 Kč / hráč. Občerstvení zajištěno! Od 9 hod.

Holedeč, obecní pláž: Mikroregion Žatecko pořádá již 10. ročník turnaje v plážovém volejbalu - družstev členských obcí Mikroregionu Žatecko, u hospody U Mrkvičků, sraz ve 12 hod. 

Záhoří u Žatce: Sraz rodáků a přátel obce Záhoří - Třetí ročník srazu rodáků a přátel obce Záhoří u Žatce, od 15 hodin vystoupí Karel Kahovec a George a Beatovens, od 18 hodin k tanci a poslechu hraje JB Lekce. Od 14 hod.

Lipno, hřiště: Pohádkové léto - zve Hospůdka u Hoblika - spousta zábavy, soutěže, tanec. Od 14 hod.

Staňkovice, fotbalové hřiště: Puška Team vs. Stará garda Slavia Praha – v rámci oslav 60. výročí Puška Teamu, občerstvení zajištěno. Od 14 hod.

TJ Slavoj Žatec – Chaloupka: Punková smršť v RK Chaloupka - Vystoupení kapel Stamp Out System a Zasekly Stroje na narozkách Martiny a Terezy. Zve Najust a Muzika v Žatci. Od 20 hod.

Libořice: Slavnost Nanebevzetí Panny Marie - poutní mše svatá v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Libořicích, slouží O. Vilém z Liběšic. V 17 hod.

Country club Tulipán Žatec: Hudební večer – hraje DJ Majkl. Od 21 hod.

NEDĚLE 16. SRPNA

Letní kino Žatec: V síti - Dokument. Ve 21 hod.

Farní obvod Liběšice u Žatce: Slavnost Nanebevzetí Panny Marie – mše svatá v 10 hodin v Liběšicích,  v 15:30 hodin v Domoušicích, v 17 hodin v Hřivicích.

LOUNSKO

PÁTEK 14. SRPNA

Kino Svět Louny: Trollové: Světové turné – Rodinný animovaný film. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Casting na lásku - Romantická komedie. Také v sobotu a neděli. V 17:30 hod.

Havel – Dokument. Také v sobotu a neděli. Ve 20 hod.

Démon zatracení – Horor. Také v sobotu. Ve 22 hod.

Roubenka Louny: Paralet - Hudební posezení v Roubence s Paraletem. Vstupné 50 Kč. Od 19 hod.

Zámek Pátek: Otevřeno - středa - neděle, svátky 10 - 16 hod.

SOBOTA 15. SRPNA

Kino Svět Louny: Velké dobrodružství malé pandy – Animovaná komedie. Také v neděli. Ve 13 hod.

Heavens Gate: Amerikánka - Film naživo. Ve 20 hod.

Park Louny: Divadelní, herecký týden a improvizace. Od 8 do 15.30 hod.

Mírové náměstí Louny: Farmářské trhy- Přijďte ochutnat a nakoupit od regionálních výrobců. Od 8 do 12 hod.

Městské koupaliště Louny: PlayGrnd - Celodenní párty plná sportu a zábavy – zábavné disciplíny, turnaj v pivním pongu, stánek fyzioterapeutů, tobogany, občerstvení. Vstupné 180 Kč, děti 90 Kč, rodinné 399 Kč (2+2). Od 10 hod.

Galerie Benedikta Rejta Louny: Rozhovor s režisérem Petrem Skalou - Setkání s  výtvarníkem, filmovým experimentátorem a jedním ze dvou průkopníků českého videoartu (společně s Radkem Pilařem). Od 15 hod.

Zámek Nový Hrad Jimlín: Benefice aneb Zachraň svého Afričana - Pět herců, kteří se nebojí žertovat na citlivé téma. Velmi nekorektní komedie Ingrid Lausund o jedné svérázné benefiční akci. Hraje Činoherní studio Ústí nad Labem. Vstupné: 100 Kč. Od 20 hod.

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku chodu mlýnských strojů. Od 14 a 15 hod.

NEDĚLE 16. SRPNA

Vernerův mlýn Brloh: Rozšířené prohlídky – v neděli prohlídka technologie mletí pšenice je obohacena o ukázku Křižíkovy rozvodnice. Vstupné 120 Kč, snížené 100 Kč. Od 14 a 15 hod. 

Zámek Peruc: Otevřené letní dny - až do 31. 8., kdy si můžete prohlédnout severní a západní křídlo zámku a ty nejhezčí a nejhodnotnější salonky a sály. Otevírací doba: Každý den v časech 10 – 18 h. (poslední prohlídka začíná v 18 h).

Dolní Ročov: Tradiční pouť Nanebevzetí Panny Marie v Dolním Ročově - ve 14.30 je pobožnost k Panně Marii a svátostné požehnání. Od 10 hod.

Galerie U Plazíka Peruc: Komentovaná prohlídka výstavy PROLÉTÁM - fotografií a veršů Miroslava Krhounka. Autor všem, kteří již výstavu navštívili a zaujala je, ale i vám, kteří přijdete poprvé, řekne vše o své práci a zájmech, popřípadě i o technice fotografování. Od 14 do 17 hod.

Pavilon A, výstaviště Louny: Léto s tebou - S živou kapelou a netradiční zábavou. První seznamka naživo v Lounech v krásném prostoru pavilonu A. Nový začátek, na který nezapomenete. Od 18 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 14. SRPNA

Letní kino Podbořany (na koupališti): Poslední aristokratka – komedie. Od 21 hod.

Music club Bílá Růže Podbořany: Fusion Music Madness vol. 2 w / DJ Mery, Palo, Dalibao. Od 22 hod.

SOBOTA 15. SRPNA

Koupaliště Podbořany, Krásný Dvůr: Otevřeno - od 10 (9) do 20 hod.

Očihov, hřiště u parku: 8. ročník nohejbalového turnaje o pohár starostky obce – očekává se návštěva Dominika Haška, občerstvení zajištěno, večer posezení s muzikou. Od 9 hod.

Koupaliště v Krásném Dvoře: Příběh jednoho hradu - Zcela srozumitelná divadelní komedie Ivana Vyskočila, která potěší oko i duši diváka, který představení zhlédne třeba jen koutkem oka. Děj se odehrává na jednom hradě. Hrají Veronika Arichteva, Anna Kulovaná, Antonín Duchoslav ad. Zve obec Krásný Dvůr. Vstup zdarma. Od 19 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Večerní procházka zámeckým parkem - Komentovaná procházka zámeckým parkem za soumraku. Délka procházky 120 minut, 6 km. Vstupné 130 Kč, snížené vstupné 90 Kč. Od 20 hod.

NEDĚLE 16. SRPNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Slavnost Nanebevzetí Panny Marie - Nedělní mše svatá - slouží O. Vilém. V 8:30 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav - od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 h. Otvírá kostelnice Valentina Angelevská.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video