Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2020-09-11 09:24:00

Dny evropského dědictví, 500. výročí Chrámu sv. Mikuláše, Malá Dočesná, tanečnice a písničkář ve Sladovně, Sraz rodáků Peruce a Chrastína, Psí den a Pejskiáda, rybářské závody, činohra v Postoloprtech, slavnostní otevření bazénu v Lounech, Robert Vano v Libyni - příjemný zářijový víkend před námi!

ŽATECKO

PÁTEK 11. ZÁŘÍ

Letní kino Žatec: Štěstí je krásná věc - komedie. Ve 21 hod.

Podloubí u kavárny Cafe Ramon (nám. Svobody) Žatec: Hudba v podloubí - Pouliční umění – hraje kapela Průvan, pořádá Club Devítka. Dobrovolný příspěvek do klobouku. Od 18 hod.

Náměstí Svobody Žatec: Malá Dočesná – retro ruční česání chmele, rozhovory s chmelaři, předávání chmelových věnců. Od 14 do 18 hod.

Téměř zapadlé populární písně - V klavírním provedení zahraje Tomáš Impellizeri – a některé i s pěveckým doprovodem. Od 18 do 21 hod.

Restaurant U Orloje Žatec: Harmonikář František Hroš - Letní multižánrový Orloj 2020. Vstupné dobrovolné. Od 19 hod.

Galerie Sladovna Žatec: StandArt Rebirth ve Sladovně - STANDART REBIRTH - Transovní představení tanečnice Marcely Berith a hudebníka Stanislava Stejskala. Vstupné 100 Kč. Od 19 hod.

Country club Tulipán Žatec: Travesti show Crazy Goddess. Vstup 290 Kč. Od 21 hod.

SOBOTA 12. ZÁŘÍ

Galerie Sladovna Žatec: Hudba a slovo se Stanislavem Stejskalem - Originální a autentická metoda zkoumání a objevování vnitřních světů v atmosféře původní hudby. Účastnický poplatek 600 Kč. Od 10 hod.

Keď Sírius tancuje s Marcelou Berith – pojď se ponořit do pohybu. Účastnický poplatek 600 Kč. Od 15 hod.

Klášterní zahrada Žatec: Koncert autorských písní dvojice StandArt Rebirth. Vstupné 150 Kč (zdarma pro účastníky sobotních workshopů). Od 20 hod.

Dreherův pivovar Žatec: Běh Žatecké 11 - 12. ročník pivní soutěže v Žatci, od 18 hodin živá muzika - pro závodníky i všechny ostatní zahrají: Nšoči, P.U.M., Stamp Out System, Knedlofil. Zápisné 50 Kč na hlavu. Od 12:30 hod.

Stadion Mládí Žatec: Koito den - Den pro rodinu. Od 10 hod.

Náměstí Svobody Žatec: Zdraví našich dětí a koronavirus - Zveme na besedu s novinářkou Janou Peterkovou o aktuálním tématu. V 15 hod.

Učebna Otokara Březiny 2895 Žatec: Den otevřených dveří – kroužky programování a robotiky. Programování s Baltikem, programování Scratch, Python, programování v blocích, Robotika Mindstorms, 3D modelování a tisk, robotika pro nejmenší. Od 13 hod.

DDM Žatec: Bylinkový den – řekneme si všechno o použití, účincích a zpracování bylinek, na závěr pro každého dárek. Od 14 do 16 hod.

Zámek Stekník: EHD - Speciální prohlídky - Výstava pohledem zpět za obnovou zámku. Také v neděli. Od 10 hod.

KD Moskva Žatec: Žatecká retro disco party – hraje DJ Ráďa, hity 80. a 90. let. Vstup 100 Kč. Od 21 hod.

NEDĚLE 13. ZÁŘÍ

Park Žatec: Zahájení společných výklusů v parku - Společné výklusy trenérů, dětí a jejich rodičů v parku, mohou se účastnit i nečlenové klubu - veřejnost. Více na www.bohemiasportzatec.cz. Od 8 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Kdopak to mluví - Prožitkový workshop Stanislava Stejskala, zaměřený na rozpoznávání “částí duše”. Zdrojem je postavení planet v okamžiku vašeho narození, jejich vzájemné interakce a dynamika komunikace. Podlaha je uzpůsobena tak, že je na ní dvanáct segmentů, představujících jednotlivá znamení zvěrokruhu, do kterých umístíte zástupné symboly planet. Účastnický poplatek 2000 Kč. Od 15 hod.  

Letní kino Žatec: Štěstí je krásná věc – Komedie ČR. Ve 21 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 11. ZÁŘÍ

Černčice u Loun: Zájezd na Zahradu Čech - Odjezd autobusu od nákupního střediska ve 12 hod.

Kino Svět Louny: Trollové: Světové turné – animovaný muzikál. Také v sobotu a neděli. V 15 hod.

Mulan 3D – Světová premiéra. Také v sobotu a neděli. V 17:30 hod.

Ženská pomsta – Komedie ČR. Ve 20 hod.

Louny, Rakovnická: Slavnostní otevření nové plavecké haly – všechny zve Lounská správa plaveckých areálů. V 15 hod.

Divadlo J. K. Tyla Postoloprty: Kdo se bojí postele? Karel Zima a Monika Timková – herecký koncert se strhující energií. Vstupné 160 Kč / 80 Kč. V 19 hod.

Zahrada Dělnického domu Cítoliby: Letní promítání - film Přes prsty. Ve 20:30 hod.

Výškov, Hostinec u Lípy: Taneční zábava - Hraje hudební skupina Bourbon Acoustic. Vstupné zdarma. Od 20 hod.

SOBOTA 12. ZÁŘÍ

Rybník Telce: Dětské rybářské závody v Telcích -  Startovné zdarma! Pořádá Rybářský klub Telce. Zápis 7.30, start 8 až 11 hod.

Zbrašín, náves: Dětské rybářské závody ve Zbrašíně - občerstvení zajištěno, od 8.30 prezentace, zahájení v 9 hod.

Hřiště Černochov: Psí den v Černochově - Přijďte si s Vašimi pejsky vyzkoušet XXL agility dráhu, běh za umělou návnadou - coursing nebo se podívejte na ukázku sportovní kynologie (obrany). Od 10 hod.

Zámecký park Peruc: 8. setkání rodáků a přátel Peruce a Chrastína a Oslavy 850 let od první písemné zmínky - průvod obcí, TFC Blues Gin country hudba, požární útok mladých hasičů, klaun Pepišto, Setkání Oldřicha a Boženy, Bubeníci ze Žatce, SSŠ Verbeš šermíři, ukázka císařského dělostřelectví, večerní zábava s Elegance, ohňová show. Od 14 hod.

Cítoliby: Vítání občánků - vzhledem k vládním opatřením se bude konat v zahradě školy (Tyršovo nám. 56, Cítoliby). V 15 hod.

Kino Svět Louny: Křupaví mazlíčci - animovaná komedie. Také v neděli. V 10 hod.

Děda postrach rodiny – komedie. Také v neděli. Ve 13 hod.

Mírové náměstí Louny: Africké trhy - Do Loun poprvé! dorazí to nejlepší přímo z Afriky! Přijďte na Mírové náměstí, kde v rámci Lounských farmářských trhů bude i virunga a vy můžete ochutnat skvělé tropické ovoce, které pro vás pěstují drobní ugandští farmáři. Všechno je tak akorát zralé, zaručeně čerstvé a bez jakékoli chemie. Od 8 do 16 hod.

Mírové náměstí, Chrám sv. Mikuláše Louny: 500 Let od položení základů Chrámu sv. Mikuláše v Lounech - Středověká stavební dílna na Mírovém náměstí, ukázka výroby a symbolické položení základního kamene, od 10 hodin zdarma otevřeny: kostel – loď, věž i kůr s klenotnicí, Oblastní muzeum v Lounech – výstava „Chrám sv. Mikuláše – koruna města Loun“, komentované prohlídky 10 h v kostele, 12 a 15 h v muzeu. V neděli 9 h posvícení – slavnostní bohoslužba v chrámu sv. Mikuláše po 10 h. průvod z kostelů na náměstí a společná modlitba za město a jednotu křesťanů. Také v neděli. Od 9 do 19 hod.

Město Louny: Dny evropského dědictví 2020 - Prohlídky – Kostel sv. Mikuláše – loď, vež i kůr s klenotnicí (10 – 17 h), Oblastní muzeum v Lounech, Archeoskanzen Březno, Kostel sv. Petra, Sokolovna, Kostel CČSH (13 – 16 h). Od 10 do 16 hod.

Zichovecký pivovar Louny: Zichovec Beer Fest - kromě koncertů, které budou probíhat během celého dne, si bude možné vybírat z nabídky street food jídel, zúčastnit se prohlídek pivovaru či využít Game and chill out zóny a programu pro děti. Vystoupí: Duo Ježek a Lomička, Pokáč, Funny Ukulele Band, The Hops Party, The Atavists, Los Chuperos, Jet8, Curlies, Papic Brothers. Od 10 hod.

Třebívlice: Hudební festival Švestkové dráhy a Třebívlické vinobraní - vystoupí: 13 hod Jelen, 15 hod Barbora Poláková, 17 hod Support Lesbiens, 19 hod Ewa Farna, 21 hod ATMO music . Akce se koná u zámku v Třebívlicích. Vstup zdarma. Kapacita je z důvodu opatření proti koronaviru omezena na 1000 návštěvníků. Od 13 hod.

NEDĚLE 13. ZÁŘÍ

Kino Svět Louny: Ženská pomsta. Ve 20 hod.

Sportovní areál J. Zelenky Telce: Pejskiáda - Akce pro všechny psy s původem i bez. Pořádá SKO Farma za podpory městyse Peruc. Od 10 hod.

Sokolovna Lenešice: Lounská 13 – taneční a hudební odpoledne na prostranství před Sokolovnou, vstupné dobrovolné. Od 14 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 11. ZÁŘÍ

Kino Podbořany: Neviditelný – thriller, horor. V 19:30 hod.

Bílá Růže Podbořany: EDM noc - The Atomic, GTCA. Od 21 hod.

SOBOTA 12. ZÁŘÍ

KČT Podbořany: Pěšky městem Podbořany - 13. ročník turistického pochodu, start od Kulturního domu na náměstí, cíl vodní tvrz v Hlubanech, zve KČT Podbořany. Startovné dobrovolné. Start u KD od 9-11 hod.

Radnice Podbořany: Vítání občánků - od 10. 10:30 a 11 hod.

Koupaliště Krásný Dvůr: Soutěž hasičů - prezentace 11:30 - 12:30 hod.

Kostel sv. Jiljí V Libyni: Vernisáž a beseda – Robert Vano. Vernisáž fotografií a povídání s Robertem Vano, v ceně vstupného je reprodukce R. Vana. Vstupné 120 Kč. Od 15 hod.

Kostel Narození Panny Marie Štědrá u Žlutic: Koncert sboru Egeria - Vystoupí pěvecký sbor Egeria z Podbořan, jste srdečně zváni. V 11 hod.

Magic bar Podbořany: Country večer v Magic baru - kapela hraje od 18 hod.

NEDĚLE 13. ZÁŘÍ

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Nedělní mše svatá - slouží O. Alexandr. V 9 hod.

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Otevřeno pro rozjímání, prohlídku výstav – od neděle do čtvrtka od 10-12 a od 14-16 hod.

Kostel sv. Jiljí Libyně: Fotografický workshop s Robertem Vano - Pro začátečníky i pokročilé fotografy, pro registrované neopakovatelný kurz fotografování s Robertem Vano. Od 9 hod.

Kostel Krásný Dvůr: Poutní mše svatá Povýšení svatého kříže. Slouží o. Alexandr. V 11 hod.

Kostel Narození Panny Marie v Kryrech: Výstava obrazů Filipa Kazdy – přijďte se podívat. Od 14 do 18 hod.

Kostel Pšov: Poutní mše sv. Povýšení svatého kříže. Slouží o. Alexandr. V 15:30 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video