Děti braly kaktusy útokem

Hedvika Mašková 2020-09-20 16:00:00

Jako tradičně každý rok se první zářijový týden uskutečnila výstava stovek kaktusů a sukulentů, kterou ve spolupráci s Městem a Regionálním muzeem K. A. Polánka připravili Kaktusáři Žatecka. Nádherná přírodní instalace byla k vidění ve Staré papírně od minulého čtvrtka do soboty. Ve výstavních prostorech s opukovým zdivem vystavovali kaktusáři již pátým rokem. Dříve se kaktusové expozice konaly také na Střelnici, v loutkovém divadle, posádkovém domě armády a tehdejším pionýrském domě.

Tento rok vystavovalo šest kaktusářů - Karel Blumentrit ze Žatce, Václav Holý z Dobříčan, Jiří Vondráček ze Žatce, Josef Huml z Hradiště, Zdenka Kapustová a Jindřich Ibl z Postoloprt. Své kaktusy vystavila ale také jedenáctiletá Kateřina Paymová ze Žatce. Nešlo však o živé pichlavé rostlinky, ale naopak o hebké háčkované, které byly na první pohled s těmi pravými takřka k nerozeznání.

Výstava kaktusů a sukulentů byla rovněž prodejní. Této příležitosti využili ve čtvrtek a pátek hlavně žáci základních škol. Podívat se přišly i dětičky z místních mateřských škol. Během čtvrtka navštívilo výstavu 136 zájemců. V pátek před polednem již seznam příchozích čítal 239 návštěvníků. Kromě žáčků se dorazili pokochat krásou rostlinek, které prý nevadnou, také kaktusáři z jiných spolků, domácí pěstitelé, ale i ti, kteří se do pěstování nejméně náročných pokojových rostlin teprve pouští. Skvělou motivací pro ně na výstavě byly například čtyřicet let staré rostliny z rodu Ferocactus. 

Fotogalerie z výstavy ZDE.        

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video