Kruhák se zavřel, aby byl odolnější

Jan Vnouček 2012-05-03 00:35:00

Podbořany – Řidiči pozor na další silniční uzavírku v centru Podbořan! Od této středy měla být uzavřena Dukelská ulice mezi kruhovou křižovatkou a provozovnou SčVK. Důvodem je výměna konstrukčních vrstev silnice v ulici a zároveň úprava „kulaťáku“.

Při jeho průjezdu totiž nákladní auta přejíždějí střední ostrůvek a vytrhávají z něj dlažební kostky. Město proto podle slov podbořanského tajemníka požádalo investora, jímž je Ústecký kraj, o nápravu. „V původní dokumentaci byl středový ostrůvek navržen jako 5ti metrový, nakonec ho udělali sedmiapůlmetrový. Proto chceme po investorovi, aby to nechal předělat podle původního návrhu,“ uvedl Martin Gutzer. „Náš postoj byl od začátku takový, že by ostrůvek kruháku měl mít menší průměr, aby se kamióny mohly kolem něj lépe obtočit. Dodavatel pochopil, že je lepší provést úpravu, než ho v záruce stále opravovat,“doplnil místostarosta Karel Honzl.
Lukáš Spal, stavbyvedoucí společnosti Herkul, tyto potíže s kruhovým objezdem přiznává, ale zmenšení „ostrůvku“  nepotvrzuje. „Problémem je soudržnost žulových kostek, protože došlo k určitému pochybení technologie. Byli jsme městem Podbořany tlačeni k tomu, abychom kruhový objezd zprovoznili co nejdříve, takže jsme to riskli, a nevyšlo to. Betonové obrubníky se začínají vylamovat a beton degraduje. Proto žulové kostky odvrtáme, dáme tam nové a zalejeme je betonem. Tak by už měly držet,“ popsal další postup.
Uzavírka kruhového objezdu a Dukelské ulice by měla trvat přibližně dva týdny. „Plánovaná je od 2. do 19. května,“ upřesnil Spal. Objízdné trasy jsou vyznačeny dopravním značením.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video