Úvod   /   Sport   /   Vyloupené Podbořany

Vyloupené Podbořany

Jan Vnouček 2012-05-16 00:16:00

Podbořany – Kam se poděly trofeje starosty města Podbořany? Už se asi vyjímají v hasičárnách v Touchovicích a ve Vroutku. Právě družstva z tamních sborů dobrovolných hasičů je domácím vyfoukla. Stalo se tak v sobotu při soutěži v královské disciplíně požárního sportu v požárním útoku. Ve 3. ročníku O pohár starosty města Podbořany se v kategorii muži utkalo celkem devět nadupaných týmů.

Za velmi chladného počasí první místo získal SDH Touchovice. Jen o neuvěřitelné čtyři setinky vteřiny za nimi skončil SDH Slavětín. Další vteřina a půl navíc znamenala třetí příčku pro SDH Lubenec. Čtvrtá skončila opět velmi těsně Chyše, páté Podbořany, šesté Dobroměřice, sedmý Žatec, osmý Krásný Dvůr a devátý Vroutek. V rámci okrsku Kryry tedy zvítězil Lubenec.
A jak to dělají Lubenečtí, že za sebou zase nechali celé Podbořansko? „Snažíme se od dubna trénovat aspoň třikrát měsíčně. A taky jsme spolu až na výjimky přes deset let, takže jsme sehraní a hlavně nás to pořád baví,“ usmíval se lubenecký velitel Václav Hadač.
Co se nepovedlo vrouteckým dospělým, zvládly jejich děti. Mladí hasiči z SDH Vroutek porazili oba týmy z Podbořan a odvezli si hlavní cenu. Mezi ženami nominovaly Touchovice před Útvinou a Dobroměřicemi.
Dobrý dojem ze soutěže kazila jen nízká účast v dětské kategorii způsobená kolidující dětskou soutěží v Košticích. „Ale já se už nebudu rozčilovat,“ mávl nad tím rukou jeden z pořadatelé Ondřej Dragula.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video