Vysoká dotace skončila v sítích

Jan Vnouček 2012-05-17 00:25:00

Podbořany – Do areálu bývalých kasáren v Podbořanech směřuje další vysoká dotace. Městu se podařilo z prostředků ministerstva pro místní rozvoj získat 4,5 miliónu korun na výstavbu inženýrských sítí, komunikací a veřejného osvětlení v tzv. lokalitě 26 parcel. Realizace těchto inženýrských sítí byla již před časem vysoutěžená za částku 10, 2 miliónů Kč. Vítězná firma KV Building, která nabídla nejlevnější cenu, již nedávno začala s výkopovými pracemi. Hotová by měla být do konce roku.

„Celá akce se vším vyjde asi na 11 miliónů, ale nás bude stát díky dotaci jen na 6,5 miliónu. Můžeme proto dál nabízet stavební pozemky za rozumné ceny. A to znamená mladé rodiny ve městě, děti ve školkách a školách, a tedy budoucnost města. Sedm z nich už je prodaných a další vypadají, že se taky rychle prodají,“ pochvaluje si tajemník MěÚ Podbořany Martin Gutzer.
Podle něj  touto investiční akcí končí město s revitalizací ploch pro bydlení. „Všechny jsou již zastavěné rodinnými domy, připravené nebo prodané developerům. Jde o celkem 9 ha, na kterých by se mělo celkem postavit 100 nových rodinných domů. Počítám, že bude trvat tak osm let, než se tohle množství spotřebuje,“ prognózuje Gutzer.
Radnice ale zatím vyčká s rekonstrukcí komunikací v kasárnách, protože po nich stále jezdí stavbení technika, která by nové povrchy opět poškodila.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video