V Měcholupech opravdu útočili Romové. Policie už je obvinila, hrozí jim deset let vězení

Veronika Salášková 2012-05-22 10:19:00

Žatec – Dvěma útočníkům, kteří v minulém týdnu napadli v Měcholupech 44letého muže, již kriminalisté sdělili obvinění. Za jejich brutální čin jim hrozí až deset let vězení. Incident, o němž jsme informovali v minulém čísle Žateckých novin, se odehrál na návsi před hospodou v Měcholupech v noci z pátku 11. na sobotu 12. května. Sám napadený Miroslav V. a svědkyně nám hned druhý den po útoku popsali, že útočníků bylo pět nebo šest.

Podle dosavadního vyšetřování policie se ale do aktivního útoku na něj měli zapojit pouze dva z nich. „Vyšetřování je na začátku. Zatím máme indicie, že samotného fyzického napadení se zúčastnili dva obvinění. Není ale vyloučeno, že můžeme zjistit, že jich útočilo víc,“ sdělila tisková mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. Svědkové tvrdili, že skupinka mladíků pochází ze sousedních Libořic. Problémy s nimi měly být podle tvrzení svědků i v minulosti.
Podle popisu policie přiběhli k poškozenému Miroslavovi V. dva útočníci ve věku 18 a 26 let ze Žatecka. Mladší ze dvojice aktérů kopnul poškozeného do zad. Ten kvůli tomu upadl na zem. Přitom byla na zem sražena i 24letá žena, která stála vedle napadeného. Oba útočníci pak poškozeného začali kopat do hlavy. Miroslavovi V. přišel na pomoc 23letý muž, který se jim snažil v jejich počínání zabránit. Poté měla povedená dvojice z místa utéct. Po chvíli se ale zase vrátili a v útoku pokračovali a opět jej začali kopat do hlavy. Poškozeného znovu bránil mladý muž s ještě dalším mladíkem. Napadený skončil v nemocnici s otřesem mozku, vyraženými zuby a hlubokými odřeninami na loktech a kolenech.
Oběma útočníkům již minulou středu sdělil komisař kriminální policie obvinění z trestného činu výtržnictví a dále pokusu z trestného činu těžkého ublížení na zdraví. „Pokud soud uzná jejich vinu, hrozí jim trest odnětí svobody na tři léta až deset let. Jejich trestní stíhání je vedeno na svobodě,“ sdělila mluvčí Střelcová.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video