Peticí proti nechtěným parkovištím

Jan Vnouček 2012-05-26 00:15:00

Podbořany – Vedení města Podbořany se musí zabývat peticí proti umístění parkovacích míst v ulici Kpt. Nálepky. Petiční výbor z panelových domů č. p. 905 a 906 v čele s Josefem Henlínem podpisové archy doručil do podatelny městského úřadu a dal tak důrazně najevo svůj odpor s plánovaným projektem revitalizace veřejných ploch ve jmenované ulici. Petici podepsaly stovky občanů.

„V plánu vidíme poškození a znehodnocení celé této obytné části a likvidace zelených ploch, které se nacházejí v okolí  obytných bloků. Parkovací místa jsou navržená v přílišné blízkosti obytných bloků a vlastním parkováním vznikne zvýšená hlučnost a vyšší emise škodlivých spalin pod okny bytů… Dále vidíme požární rizika pro nedostatečnou přístupnost a použití těžké požární techniky. Poukazujeme na výrazně zhoršenou bezpečnost dětí a ostatních občanů, kteří tuto ulici využívají (v návrhu není chodník),“ zdůvodňuje petice, proč vlastně vznikla.
Starosta Radek Reindl s těmito argumenty ale ostře nesouhlasí. „Hasiči tam provedli zkoušku s plošinou a ještě chtějí vyzkoušet hasičský žebřík. Ale případná parkoviště nikoho neohrožují a neznemožňují požární zásah. Je třeba si uvědomit, že nástupními plochami pro požární techniku je právě ta ulice. Dnes brání hasičskému zásahu auta, které tam parkují v zákazu vjezdu. Po vybudování parkovišť  by tenhle problém zmizel,“ trvá na svém. „Každopádně je to dost silný hlas, že tam ty parkoviště nechtějí a zastupitelé ho určitě vezmou v potaz. Potom ale nevím, proč před třemi lety tamní obyvatelé podepisovali petice za zřízení parkovacích míst,“ zlobí se Reindl.
Podobný názor má i místostarosta Karel Honzl. „Mně nevadí, že to podepsali i ti, co tam vůbec nebydlí. Ale stavět lidem něco, co nechtějí, je nesmysl. Proto říkám otevřeně, že já pro to ruku nezvednu. Ale ať si pak nechodí stěžovat, až zase změní názor, že nemají kde parkovat,“ dodává.
Peticí se zabývala minulý týden rada a 13. června ji projedná i zastupitelstvo města.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video