Den Země ve školce Abeceda

Redakce 2021-04-21 07:38:00

CHOMUTOV — Po uvolnění vládních opatření se do školek vrátil život. V mateřince Abeceda proběhla první testování dětí i dospělých v pořádku. Děkujeme rodičům za spolupráci.

A protože se blíží Den Země, tak si povídáme s dětmi o přírodě, poznáváme zvířátka, rostliny i ptáčky a připomínáme si, jak o přírodu máme pečovat, abychom si ji uchránili. Největším přínosem pro přírodu je třídění odpadu. V tomto naše děti podporujeme — třídíme a víme, kam, co patří. Vyrábíme z odpadového materiálu, manipulujeme s ním a zároveň si zdokonalujeme své dovednosti v předmatematických představách a v jemné i hrubé motorice. Je naší snahou, aby děti pochopily, že všichni se můžeme podílet svou činností na zlepšování a ochraně přírody. K tomu nám pomáhají naše smysly — hmat (peří, srst), sluch (zvuky zvířat a ptáků), zrak (rozlišování, jak co vypadá), čich (kytičky, tráva) i chuť (zvířecí produkty — med).

Text a foto: Naděžda RANDÁČKOVÁ

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video