V městském divadle proběhl audit. Nebylo zjištěno žádné nezákonné jednání

Hedvika Mašková 2021-04-30 11:00:00

Po ostré kritice na hlavu ředitele Městského divadla v Žatci ze strany bývalého zaměstnance byla do příspěvkové organizace vyslána kontrola. Informace z protokolu o kontrole ze dne 23. března jsme se od auditorek z žateckého městského úřadu sice nedozvěděli, ale zjištěné skutečnosti v něm uvedené projednala a vzala na vědomí na svém šestém jednání rada města.

Z usnesení z jednání Rady Města Žatce se lze dozvědět, že byl příspěvkové organizaci, Městskému divadlu v Žatci, uložen odvod za porušení rozpočtové kázně ve výši 10 814 korun. Ta jej má uhradit v termínu do 28. května.

,,V Městském divadle v Žatci byly zjištěny jen běžné nesrovnalosti jako v každé jiné příspěvkové organizaci. Nedošlo zde k žádnému porušení zákona,“ vysvětlil nám žatecký místostarosta Jaroslav Špička, který má městské divadlo v gesci a doplnil, na jaké zjištění se při auditu přišlo: ,,Konkrétně se jednalo o drobné pochybení v nákupu vitamínových doplňků jako benefitu pro zaměstnance, které byly nakoupené z fondu kulturních a sociálních potřeb. Drobnou chybu je potřeba jen vnitřně přeúčtovat.“

Audit v Městském divadle v Žatci byl proveden poté, co se na prvním jednání zastupitelstva v letošním roce rozhodl veřejně vystoupit bývalý zaměstnanec a upozornit všechny přítomné na možný střet zájmů ředitele městského divadla, který si dle jeho slov přes zvukařské firmy vystavoval faktury za pronájem pódií na kulturní akce. Zároveň si prý ředitel nakoupil přes divadlo věci, které následně používal pro svůj přivýdělek. V žateckém městském divadle však auditorkami žádné nezákonné jednání zjištěno nebylo.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video