Galerie B. Rejta a GAML se otevřely návštěvníkům

Jarka Cibulková 2021-05-25 10:32:00

Ve stejný den, jen hodinu po sobě, letos přivítaly první návštěvníky obě lounské galerie výtvarného umění. Výstavy, které byly ve čtvrtek otevřeny spojuje symbol krajiny.

 V Galerii města Loun spatříte obrazy Evy a Radima Vejvodových s názvem Krajina - prostor pro barvu, v Galerii Benedikta Rejta v Lounech zase nese názve Krajina+. Je rozdělena do několika částí. Obrazy krajiny je nejrozsáhlejší část expozice a spatříte tu vybraná díla od malířů 19. století až po současnost. Následuje část Umění v krajině, která vznikla v návaznosti na průvodce „Současná umělecká díla v krajině”. Najdete tu zastoupení především autorů land artu a umění pro veřejný prostor. Krajinářskou architekturu, další část výstavy, zastupují mladí studenti architektury. Poslední část expozice, Historické fotografie krajiny, bude otevřena 24. června. 
„Stává se tradicí, že jarní či letní výstavy tady v Galerii města Loun věnujeme autorům, kteří se pravidelně zúčastňují Sýkorových Počedělic, ani letos tomu není jinak,” zahájil novou výstavu obrazů „Krajina - prostor pro barvu” kurátor galerie Vladimír Drápal. Svá barevná díla zde vystavují manželé Eva a Radim Vejvodových. Jejich tvorbu představil Jan Samec, ředitel Galerie umění Karlovy Vary. Oba používají jiné malířské techniky. Zatímco Eva uplatňuje olejomalbu, Radimovou doménou je akvarel. Výstavu si můžete prohlédnout od úterý do soboty od 14 do 18 hodin až do 25. července.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video