Žatecká teplárenská splatila vysoký úvěr

Hedvika Mašková 2021-05-28 11:39:00

Úvěr ve výši 250 milionů korun, kterým byla financována stavba biomasové kotelny v roce 2009, byl v souladu se finančním plánem společnosti úspěšně splacen ke konci loňského roku.

,,V současné době využívá Žatecká teplárenská dva další investiční bankovní úvěry. První ve výši 45 milionů korun byl načerpán v říjnu 2014 a využit na rekonstrukci kotlů K1 a K2. Tento úvěr bude splacen na konci letošního roku. Druhý úvěr byl poskytnut v dubnu roku 2017 na rekonstrukci filtru K4 a centrálního zásobování teplem v lokalitě Telátko. Finanční částka 38,424 milionů korun bude splacena do konce dubna roku 2030,“ sdělil nám ředitel městské společnosti Pavel Jonáš.

Žatecká teplárenská nyní intenzivně pracuje na přípravě investice do rekonstrukce rozvodu tepla a teplé vody na sídlišti Jih, která bude řádově ve výši 45 milionů korun. Investice bude realizována, pokud bude schválena dotace, o kterou bylo na počátku roku požádáno a zároveň se po-daří získat souhlas dotčených SVJ. Dle finančního plánu společnost předpokládá, že nebude zapotřebí čerpat nový bankovní úvěr a financování by měla zvládnout z vlastních finančních zdrojů. V současnosti se řeší projektová dokumentace a odsouhlasování umístění předávacích stanic v objektech. Rekonstrukce teplovodu by měla započít příští rok.


Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video