Tento týden v Žateckých novinách

Hedvika Mašková 2021-06-01 11:00:00

Týdeník Žatecké noviny č. 22 vychází ve středu 2. června.

Ve dvacátém druhém vydání Žateckých novin v tomto roce se dočtete o VELKOFORMÁTOVÉ MALBĚ vznikající na zdi fotbalového stadionu u řeky Ohře, VANDALISMU NA MĚSTSKÉM HŘBITOVĚ, první KNIHOUDCE ve Stroupči, ODKLIZENÉM AUTĚ havarovaném u cyklostezky,UZAVÍRCE místní komunikace směrem na Libočany, VLOUPÁNÍ na pozemek na Žatecku, OPILÉM ŘIDIČI, který narazil do sloupu veřejného osvětlení, ZAHÁJENÍ SEZÓNY ve Válečném muzeu v Libočanech, PŘEPADENÍ BENZÍNKY, úspěchu žateckých studentek na VELETRHU FIKTIVNÍCH FIREM a zpravodajství MĚSTSKÉ POLICIE.

Sportovní strana nabídne parádní úspěch KAJAKÁŘKY NESNÍDALOVÉ, víkendový FOTBALOVÝ TURNAJ Okresního fotbalového svazu Louny, výhru ŽATECKÝCH TENISTŮ nad Kadaní a vybojovaném bronzu pro stolního tenistu FILIPA KELLERA na mezinárodním turnaji v Linci.

Na kulturní straně se dozvíte o chystajícím POZAPOMENUTÉM JARNÍM SVÁTKU v muzejní zahradě, dětech ze SPECIÁLNÍ MATEŘINKY na dopravním hřišti a začíst se můžete do povídky z knihy POHODOVÍDKY od ALEŠE STROUKALA. Pozveme vás i na již rozběhnuté VÝSTAVY a jiné KULTURNÍ AKCE.

Na společných stranách naleznete rozhovor s uměleckým kovářem MARTINEM FIŠÁKEM. Máme pro vás v pořadí již dvanáctý díl seriálu o HISTORII LOUTKOVÉHO DIVADLA JITŘENKA a další EXKURZI PO SOCHAŘSKÝCH PAMÁTKÁCH, tentokrát se podíváme na lidové řezbářství. Dále vás pozveme na KULTURU V POSTOLOPRTECH a prozradíme, jak proběhla CYKLOVYJÍŽĎKA za historií žateckého průmyslu, kdy je naplánován SRAZ PAMĚTNÍKŮ A ZAMĚSTNANCŮ Elektroporcelánky v Lounech a kdo odhalil NAUČNOU TABULI věnovanou válečným hrdinům.

Více v tištěném či elektronickém vydání Žateckých novin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video