Kam vyrazit za kulturou na Žatecku, Lounsku a Podbořansku

Alla Želinská 2021-06-25 08:58:00

Carmen a Jarek Nohavica v letním kině, hudba v žateckém podloubí, dětské dny v Žiželicích, Malé Černoci, Krásném Dvoře, Muzejní noc v Lounech, Pochod života z Domoušic, zábava ve Zbrašíně, TK Luna na Stromovce, Ženy v běhu na Peruci, Raprák v Kryrech, pouť Petra a Pavla v Podbořanech - je tu letní víkend po slunovratu.

ŽATECKO

PÁTEK 25. ČERVNA

DDM Žatec: Dvoudenní cyklovýlet Nechranice - pořádá DDM Žatec. Od 14 hod. do 26. června 15 hod.

Galerie Sladovna Žatec: Povídání o pivu – přednáška. Od 18 do 20 hod.

Žatec, podloubí u bývalé Spořitelny: Hudba v podloubí: Ukulele Jack - letos dorazí Jack v plném a ještě větším počtu, Míra Čermák z Kryr a rodák z Podbořan vystupujících pod jménem Ukulele Jack - Přijďte si je poslechnout. Od 18 hod.

Chaloupka na Slavoji Žatec: Muzika dvou polokoulí: Najust a Jahtec Jammin‘ Job - pořádá vzdělávací klub Budík. Od 20 hod.

SOBOTA 26. ČERVNA

Fotbalové hřiště Staňkovice u Žatce: Chmel cup. Od 9 hod.

Ohře, Žatec: 7. ročník splutí Ohře - pořádá TJ Lokomotiva Žatec. Od 11:30 hod.

Letní kino Žatec: Georges Bizet: Carmen – přenos opery. Od 21:30 hod.

NEDĚLE 27. ČERVNA

Žiželice, fotbalové hřiště: Dětský den - program zahájí legrační kouzelník Hopsík, malování na obličej, lanovka a lanový park, soutěže, jízda na koních, skákadlo, hasiči a jejich pěna. Od 14 hod.

Letní kino Žatec: Jarek Nohavica - sólový recitál jednoho z našich nejznámějších písničkářů s kytarou a heligonkou sestavený nejen ze známých písní, ale i z aktuálních novinek z nového autorského alba Máma mi na krk dala klíč. Od 20 hod.

Chrám Chmele a piva Žatec: Komentované prohlídky a 3D výtah v Chmelovém majáku, Chmelařské muzeum. V červnu je otevřeno od úterý do neděle 10 -17 hod.

Zámek Stekník: Historické kočárky a hračky z 19. století na zámku Stekník – poslední prohlídka v 16 hod. Od 10 do 17 hod.

LOUNSKO

PÁTEK 25. ČERVNA

Louny: Muzejní noc.

Galerie Benedikta Rejta: Vernisáž výstavy Historické fotografie krajiny Karla Goszlera. V 17 h. Historická módní přehlídka 2. pol. 19. stol. – Victorian Catherine. V 19, 20 h. Koncert ve 20 hod. Promítání fotografií Karla Goszlera s komentářem M. Vostřela. Ve 22 hod.

Oblastní muzeum Louny: Komentovaná prohlídka výstavy Svět papírových modelů – J. J. Már. V 18 hod. Komentovaná prohlídka expozic Stepi Lounského středohoří a Za krásou kamenů - M. Bažant. V 18:30 hod.

Muzeum Zkamenělý les: Komentovaná prohlídka – B. Zasadil. V 19:15 hod.

Městská knihovna Louny: Dílnička pro děti – FOTOkoláž – přijďte si vytvořit originální fotografickou koláž (J. Prošková a J. Hrbková). Od 17 do 19 hod.

Galerie města Loun: Výstava Krajina – prostor pro barvu, Eva a Radim Vejvodovi. Od 17 do 22 hod.

Věž kostela sv. Mikuláše – otevřena 19 – 21 hod.

Amfiteátr Louny: Aerobic sport show – děti na startu, děti, kadeti, junioři i dospělí. Při nepříznivém počasí v Pavilonu A. Od 17 hod.

SOBOTA 26. ČERVNA

Most - Lounsko - Litoměřicko: Hurá na prázdniny! Párou po Švestkové dráze - přivítejte prázdniny jízdou parním vlakem, v jehož čele bude nasazena lokomotiva 354.7152 s přezdívkou Sedma. První vlak bude vypraven z Mostu v 7:27 hodin a z Litoměřic horního nádraží se bude vracet v 10:25 hodin. Druhý spoj vyjede z Mostu ve 13:27 a z Litoměřic horního nádraží vyrazí zpět v 16:25 hodin.

ZŠ Peruc: Start osmého ročníku Hůlkování, trasa: Peruc – Déběř - Penzion Za Dubem. Od 14 hod.

Fotbalové hřiště Peruc: Putovní kino: Ženy v běhu. Od 21.30 hod.

Galerie U Plazíka Peruc: Komentovaná prohlídka výstavy CESTOU ZA SNY: ZE STŘEDOHOŘÍ POD EVEREST – amatérské fotografie z nižší i vyšší nadmořské výšky Blanky Beckertové. Od 14 do 16 hod.

Galerie U Kozorožce Peruc: Vernisáž výstavy POZNÁVÁNÍ A PROŽÍVÁNÍ žáků ZUŠ Postoloprty. Od 11 hod. Otevřeno o víkendy od 10 do 18 hod.

Zámek Pátek: Beseda s Jurajem Barbaričem o věcech psychologicko psychiatrických a o hypnóze. Objednávky na FB Jaroslava Maťáková, tel. 720 404 742. Od 17 hod.

Vlakové nádraží Domoušice: Start 44. ročníku Pochodu života. Od 10 hod.

Letní cvičiště Zbrašín: Předpouťová zábava, hraje 100% Live. Od 20 hod.

Solopysky: Triola cup – závody do vrchu. Od 8:15 hod.

Fotbalové hřiště Ročov: Sraz traktorů a jiných historických vozidel – sraz v praku od 10 do 11 hod., spanilá jízda od 11:30 hod., doprovodné soutěže od 14:30 hod. Den dětí aneb Kdo si hraje, nezlobí – sportovní soutěže, dětské občerstvení, zábavné okénko, hasiči připravili přehlídku historických vozů. Od 14 hod.

NEDĚLE 20. ČERVNA

Stromovka Louny: Sejdeme se ve Stromovce – setkání rodičů, dětí a trenérů Tanečního klubu Luna Louny. Od 15 hod.

Galerie U Plazíka Peruc: Cestou za sny: Ze Středohoří pod Everest - amatérské fotografie z nižší i vyšší nadmořské výšky. Výstava je přístupná o víkendy a st. svátky od 10 - 17 hod.

PODBOŘANSKO

PÁTEK 25. ČERVNA

Kostel Božího Spasitele Podbořany: Canisterapie pro děti v Podbořanech - setkání Klubu náhradních rodin Rebeka Podbořansko s pejskem. Za nepříznivého počasí v MC Chůvička. Od 16 hod.

Letní kino Kryry: Raprák – Rest Refew Koukr Mooza. Pořádá spolek Lekaf. Vstup 250 Kč. Od 17 hod.

SOBOTA 26. ČERVNA

Letní kino Kryry: Afterparty a tím i zakončení festivalu Raprák. Vstup zdarma. Od 17 hod.

Malá Černoc: Dětský den - Odpoledne plné her a zábavy. Od 14:30 hod.

Obec Veliká Ves, rybník: 4. rybářské závody pro děti a 1. rybářské závody pro dospělé – pro každého dětského účastníka limonáda a párek v rohlíku. Pořádají přátelé velkoveských rybníků ve spolupráci s OÚ Veliká Ves a za přispění ČRS MO Žatec. Od 8 do 11:30, od 13 do 18 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Večerní procházka zámeckým parkem - Komentovaná procházka zámeckým parkem za soumraku. Dobré boty a baterku s sebou. Délka procházky 120 minut, 6 km. Vstupné 130 Kč, snížené vstupné 100 Kč. Od 21 hod.

NEDĚLE 27. ČERVNA

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany: Mše sv. Petr a Pavel, po mši svaté - agape na farním dvoře i Betánii. Hostem bude o. DARIUSZ PASZYNSKI CSsR z Varšavy, viceprovinciál, dlouholetý misionář v Kazachstánu a v Rusku. Otec Alexander poděkuje Bohu a Matce Boží za 40 let kněžství (bylo to 7.6.1981).

Stadion Tatran Podbořany: Flott Cascaders Team v Podbořanech - klasické autorodeo se vším, co k němu patří, ale také pyrotechnické efekty, silná muzika, precizní jízdy po dvou kolech, synchronizované rychlé jízdy, drift a akrobacie na autech. Součástí show je i odstřel jedoucího auta bazukou. Vstupenky jsou k prodeji na místě v den konání od 18 hod. (dospělí od 12 let 240 Kč, děti od 3 do 12 let 180 Kč, do 3 let zdarma). Od 19 hod.

Koupaliště Krásný Dvůr: Dětský den – soutěžní stanoviště, nafukovací atrakce, malování na obličej, hrátky s Tomem, opékání buřtíků. Vstupné dobrovolné. Od 13 hod.

Zámek Krásný Dvůr: Přerušený hovor - V zámeckém parku čtvrtým rokem pokračuje projekt „Současné umění v kontextu historické památky“, tentokrát ve spolupráci s Galerií HYB4 a Kampusem Hybernská. Zámek od 10 – 16 hod.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video