Kino Svět nabídne festival outdoorových filmů

Redakce 2021-10-11 12:15:30

CHOMUTOV (tz) — Jestli máte rádi napětí, příběhy a dobrodružství v přírodě, udělejte si ve středu a čtvrtek čas. Chomutovské kino Svět bude v tyto dny promítat vždy dvě pásma snímků z mezinárodního festivalu outdoorových filmů. Vezmou vás vysoko do oblak i hluboko pod hladinu oceánu.

Během dvou dnů promítne kino celkem dvacet festivalových filmů, z nichž nejkratší mají pár minut a nejdelší trvají necelou hodinu. Chomutovské kino je poskládalo do čtyř pásem, které má každé zhruba hodinu a půl. „Je to opravdu pestrá podívaná. Můžeme slíbit, že diváci se budou nejen bavit a kochat, ale také se jim bude tajit dech a půjde mráz po zádech,“ slibuje nevšední podívanou Věra Fryčová, jednatelka Kultury a sport Chomutov.

Mezi filmy, které jsou plné adrenalinového dobrodružství, nechybí ani české snímky. Třeba Ufo Life o sedmidenním zdolávání severozápadní stěny himalájské sedmitisícovky Chamlang nebo sestřih z dobrodružného zdolávání kaňonů ve švýcarských horách s názvem Canyoning Ticino 2019. Shodou okolností jsou to také první dva filmy, které festival v Chomutově odstartují, a to ve středu od 17 hodin.

Další snímky filmařů z celého světa zavedou diváky na běžně nedosažitelná místa na planetě nebo ukáží jedinečné pohledy na extrémní sporty a lidi, kteří jim propadli. „Úchvatné jsou třeba pohledy z kamer parašutistů, kteří seskakují z výšek v létající kombinéze nebo podmořské záběry z krétského zálivu, které jsou navíc doprovázeny milým příběhem o záchraně ryby jménem Maurice,“ uvádí pro příklad jednatelka Fryčová. Poučný a varovný je zase takřka hodinový snímek o Černobylu, který se v poslední době stal lákadlem pro spoustu stalkerů a turistů.

Pásma cestovatelských a dobrodružných filmů bude kino Svět promítat v malém sále ve středu 13. a čtvrtek 14. října, vždy od 17 a 19 hodin. Vstupné na každé pásmo je 90 Kč. Kompletní program včetně podrobností k jednotlivým filmům je k nalezení na webových stránkách Kultury a sport.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video