Parkoviště u "kapitána" zůstane jen na papíře

Jan Vnouček 2012-06-21 01:05:00

Podbořany – Revitalizace sídliště Kpt. Nálepky v Podbořanech se zatím konat nebude, ale v budoucnu ji bude možné realizovat. Shodli se na tom zastupitelé města Podbořany na svém posledním zasedání. Vyhověli tak odporu tamních občanů proti rozšíření parkovacích míst v jejich ulici, který vyjádřili peticí se stovkami nesouhlasných podpisů.

„Bude to znít sobecky, ale nechci pod svými okny žádná cizí auta. My máme garáž, tak proč bych měla trpět, že tu budou parkovat. Já to nechci dýchat! “ sdělila Dana Henlínová z domu č. p. 905 zastupitelům své důvody, proč petici podepsala. Petice dále projektu vyčítala přílišnou blízkost plánovaných parkovišť u domu, absenci chodníku v ulici,  údajnou požární problematičnost apod.
Vedení města nakonec částečně ustoupilo ze svých záměrů na zvýšení parkovací kapacity v centru města a prosadilo kompromisní návrh. Ten pro ulici Kpt. Nálepky počítá s dokončením projektové dokumentace, včetně všech příslušných povolení. Ale garantuje odpůrcům, že se nepřikročí k realizaci stavby, dokud se nezmění veřejné mínění.
„Nemá smysl to dělat, když to teď tolik lidí nechce. Ale projekt se začal připravovat již před několika lety na základě žádosti občanů z roku 2008 a už se do přípravy jeho projektové dokumentace investovalo dost peněz. Proto by bylo plýtváním veřejnými prostředky, kdybychom v něm nepokračovali. Ať ho máme připravený, kdyby si to za pár let zase rozmysleli,“ uvedl starosta Radek Reindl.
Pro tento návrh hlasovalo celkem 17 zastupitelů, dva byli proti a jeden se zdržel. Nová parkovací místa, včetně dětského hřiště a dalších úprav, vzniknou tedy jen na sídlišti Dukelská.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video