Technická správa vychází vstříc občanům. Od včerejška si mohou vypůjčit přívěsný vozík za automobil

Hedvika Mašková 2021-12-14 13:00:00

Ne každý z místních občanů disponuje svým vlastním přívěsným vozíkem za osobní automobil. Technická správa města Žatce se proto rozhodla přijít s novou službou, kterou je půjčovna přívěsných vozíků. Ty mohou Žatečané od úterý 14. prosince využít k odvozu odpadu do sběrného dvora. K zapůjčení jsou přímo v žateckém areálu.

,,Na sběrném dvoře jsou pro občany k dispozici dva vozíky, každý pro 600 kilogramů nákladu. Slouží vyloženě pro potřeby odvozu odpadu na žatecký sběrný dvůr,“ sdělil našim novinám vedoucí provozu Aleš Nováček a doplnil: ,,Touto službou chceme vyjít vstříc občanům, kteří nemají možnost odvozu nadměrného odpadu, jako je například nábytek nebo elektroodpad. Částečně tím chceme eliminovat vznik černých skládek.“

V případě, že si bude chtít některý z občanů přívěsný vozík zapůjčit, bude s ním sepsána smlouva a předávací protokol. Zájemce bude muset rovněž předložit občanský a řidičský průkaz skupiny B. ,,Částka za pronájem vozíku je stanovená dle počtu hodin. Ceník a podmínky pronájmu přívěsu budou zveřejněny na webových stránkách Technické správy města Žatec www.tsmzatec.cz. Za půjčení vozíku na celý den občan zaplatí 300 korun, za půl dne 150 korun. Výše vratné kauce bude činit dva tisíce korun. Při vrácení přívěsného vozíku a dodržení podmínek bude záloha navrácena,“ vysvětlil jednatel Technické správy Žatec Andrej Grežo a dodal, že si občané budou moci k přívěsu vypůjčit rovněž adaptér.

Službu žatecká technická správa spustila od úterý 14. prosince. Přes vánoční svátky bude sběrný dvůr uzavřen a otevře se opět 27. a 28. prosince. V následujících dnech až do neděle 2. ledna bude znovu uzavřen a otevře se 3. ledna. 


Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video