Pohnuli jsme ledy. Obyvatelé se těší z opravené cesty

Hedvika Mašková 2021-12-16 10:30:00

O tom, že naše noviny dokáží leckteré věci změnit k lepšímu, jsme se přesvědčili již několikrát. V nedávné době nám od občanů přišel email s informací, že po zveřejnění článku o špatném stavu vozovky v části ulice Adolfa Heyduka a V Mlynářích v Žatci se pohnuly ledy a mechanismus na žatecké radnici. Obyvatelé dané lokality se tak po dlouhé době těší z nově opravené cesty.

,,Za všechny obyvatele a zahrádkáře ulic Adolfa Heyduka a V Mlynářích bychom chtěli celé redakci za vaši práci ze srdce poděkovat,“ napsali nám občané po opravě vozovky a doplnili, že by rádi veřejně poděkovali rov-něž panu Patakymu a místostarostům města Radimovi Laiblovi a Jaroslavu Špičkovi, kteří osobně dohlíželi na průběh oprav a komunikovali s obyvateli dané lokality.

,,Hlavně chceme po-děkovat paní E. Truksové, která se po dobu několika let starala o zvelebení a opravu těchto ulic a od roku 2018 usilovala o jejich opravu. Nikdo z radnice, z odboru města, ji však nevyslyšel a pořád se odkládaly její stížnosti někam do spodku hromady,“ poděkoval za obyvatele dotčené lokality Bronislav Varvarjuk.

V červenci letošního roku, kdy jsme článkem v Žateckých novinách o cestě plné děr a výmolů naše čtenáře informovali, nám bylo radnicí sděleno, že by ráda špatný stav změnila. Ve velice krátké době, konkrétně v září, pak došlo k opravě úseku dlouhém 450 metrů (1 640 m2) za cenu 476 tisíc korun.

,,Nejen, že oprava této komunikace alespoň částečně vyřeší dopravní obslužnost místních, ale taktéž bude dočasně fungovat jako objízdná komunikace při realizaci úseku páteřní cyklostezky Ohře, ke které má dojít na jaře příštího roku. Financována bude zčásti z rozpočtu města a zčásti z národních prostředků Státního fondu dopravní infrastruktury,“ doplnil na závěr žatecký místostarosta Radim Laibl. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video