Trenér bojovníků Jiří Mravec: Lidé k nám chodí nabrat síly a zocelit se

Veronika Roubínková 2022-02-21 21:41:20

S bojovým sportem začal v šestnácti letech, a to sebeobranou. Následně se začal zajímat o brazilské jiu-jitsu (BJJ), kickbox a také MMA. Začínal v Tiger Clubu, se kterým jezdil po seminářích a závodech v České republice i zahraničí.

Má za sebou mnoho úspěchů, nejcennějším je pak titul amatérského MMA v sezóně 2015/2016, vítězství ho přivedlo k mistrovství světa amatérů v MMA, které se konalo v Las Vegas. Také je několikanásobným mistrem v BJJ. Vlastní mnoho trenérských licencí, například druhou třídu MMA, druhou třídu pencat, které ho opravňují provozovat Klub bojového umění. Dále licenci v allkampfjitsu a také licenci pro rozhodčí v jiu-jitsu, ve kterém se pyšní fialovým pásem.

Jiří Mravec si dal za cíl, že vznikne bojová škola pro všechny věkové kategorie i pro různé druhy bojového sportu. Pustil se do rekonstrukce krytu na Zahradní v Chomutově, kde býval TIP. Zpočátku se do projektu pustil se svým bývalým trenérem, který po nějakém čase od cíle upustil, ale Jirka setrval, a dokončil svůj plán i s pomocí mnoha přátel a rodiny. Bylo za potřebí prostředí opravdu důsledně proměnit k tomu, aby mohlo sloužit úplně jiným účelům, než sloužilo. Vznikl tak nový Glory Fight Club v Chomutově, který teď navštěvuje silná základna žáků a klientů.

Kdo všechno k vám může přijít na trénink, jsou nějaké věkové hranice?

V současné době si u nás může zacvičit kdokoli, kdo se na to cítí. Od sedmiletého dítěte až po důchodce. Poskytujeme individuální i skupinové tréninky. Snažíme se spolupracovat s různými složkami a kluby.

Na co se tréninky zaměřují, jaké jsou vaše priority a jak jsou dělené skupiny trénujících?

Cílem lekcí pro děti je naučit je disciplíny, základy gymnastiky, úpolu a sebeobrany. Pro starší tu máme MMA tréninky, na kterých trénuji začátečníky, kteří k nám přicházejí naučit se základy, a také zocelit tělo i ducha nebo prostě zlepšit fyzičku. Pokročilí zápasí pod našim klubem na různých turnajích jak v České republice, tak zahraničí. Od založení jsme absolvovali několik turnajů a zápasů.

Na jaký bojový sport se Glory Figth Club zaměřuje ze všeho nejvíc, v čem se snažíte odlišit se od ostatních gymů?

Základem klubu je především boj na zemi. Ten vyučujeme ve formě grapplingu (způsob zápasu – pozn, red.) a BJJ. Jediný rozdíl mezi nimi je ten, že BJJ se vyučuje v kimonech a simuluje tak oblečeni, grappling je ve sportovním oblečení. Do klubu aktuálně dochází zhruba přes třicet účastníků tréninku a doufám, že se v budoucnu jejich počet rozroste minimálně na dvojnásobek. Chtěl bych obnovit kruhové tréninky, pro různé skupiny lidí.

Jaký je váš pohled na sport jako takový, co pro vás znamená?

Pohled na sport mám velice pozitivní. Buduje v nás skvělé pocity, trénuje emoce a pomáhá nám být lepší. Takže by se ho lidé neměli bát a vyhýbat se mu, především v této komplikované době může být dobrým východiskem pro to, jak nabýt sil, ať už fyzických nebo duševních.

Napsal(a): Veronika Roubínková

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video