Zvlněná silnice na estakádě se dočká opravy

Redakce 2022-03-05 12:08:25

Chomutovsko – Kdo je v poslední době z hor autem po silnici 7, určitě mu to na mostě nad Chomutovem drncalo. Silničáři letos zvlněnou silnici opraví.

Velké boule asfaltu straší především v pravém pruhu na mostě Chmelda. Je tam kvůli nim snížena rychlost, minulý týden také silničáři omezili provoz. Auta svedli do jednoho pruhu, který není tak poškozený. Ze směru z kopce dolů tak raději dávejte pozor.

Ředitelství silnic a dálnic bude tento úsek opravovat. Předpokládá se, že v polovině letošního roku. Nejdříve se musí vyhodnotit testy vozovky, aby se přišlo na to, kdo za závadu může. „Závady asfaltového souvrství v tomto úseku byly reklamovány, avšak zhotovitel reklamaci odmítl a uvedené zkoušky určí, zda odmítnutí reklamace zhotovitelem bylo oprávněné. Pokud odmítnutí oprávněné bylo, bude zpracována jednoduchá projektová dokumentace a po výběrovém řízení provedena oprava, předpokládáme v polovině roku 2022. Bylo-li odmítnutí neoprávněné, zajistí opravu zhotovitel v témže předpokládaném termínu,“ uvedla mluvčí ŘSD Ústeckého kraje Dana Zikešová.

Na kolik peněz to vyjde, určí výsledky zkoušky. A má oprava silnice na vysoké estakádě nějaká specifika? Podle Zikešové ne. „Oprava probíhá ve stejném režimu jako na běžné silnici,“ vysvětluje. 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video